SEGRE

ESNOTICIA

Partits a porta tancada

El Govern decreta que tots els duels, siguin professionals o no, es juguin sense públic fins al 5 d’abril || L’AFE demana suspendre les lligues per preservar la salut dels futbolistes

Una imatge insòlita d’un partit de la Lliga de Primera divisió disputat ahir a la nit entre Eibar i Reial Societat, sense públic a les grades.

Una imatge insòlita d’un partit de la Lliga de Primera divisió disputat ahir a la nit entre Eibar i Reial Societat, sense públic a les grades.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esport espanyol s’ha blindat davant del coronavirus. El Govern va comunicar ahir a totes les federacions que l’esport, professional i no professional, amb gran nombre de seguidors s’ha de disputar a porta tancada a partir d’ara i fins al 5 d’abril. Va ser el ministre de Sanitat, Salvador Illa, el que va posar veu a les mesures del Govern: “Seran a porta tancada tots els esdeveniments que suposin gran afluència d’aficionats”, va dir en termes generals, abans de concretar en les grans competicions masculines i femenines de futbol i bàsquet: les lligues de Primera i Segona, l’ACB i LEB Or.

Però les conseqüències van més enllà i afecten equips lleidatans com el Lleida, el Cadí la Seu, l’ICG Força Lleida, l’Ilerdauto Pardinyes o el Balàfia Vòlei. Suspensions també en handbol, rugbi, hoquei o waterpolo, els partits de competicions europees sense públic, tots els esdeveniments amb més de 1.000 espectadors a les zones de més risc a porta tancada, la incertesa dels clubs que han de viatjar a Itàlia o Rússia, el derbi Sevilla-Betis sense gent i tot el futbol no professional aturat a Madrid.

Abans de conèixer-se la mesura governamental, es confirmava que el Barcelona-Nàpols de Champions del pròxim 18 de març es jugarà a porta tancada, seguint les recomanacions de la Generalitat. Així es va decidir després de la reunió d’urgència a la seu del departament de Salut, en què van participar, entre d’altres, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i el director executiu del Barça, Òscar Grau. Fins ara eren els governs autonòmics els que decidien què fer en cada cas, per la qual cosa la reunió va ser amb la Generalitat. Amb el nou decret del Govern, ja serà oficial que tots els esdeveniments, també els internacionals, es faran sense espectadors. En el cas de la competició de lliga, el tancament serà per a les dos pròximes jornades a Primera i a Segona. El primer partit afectat va ser l’Eibar-Reial Societat jugat ahir a la nit.

El sindicat majoritari de futbolistes, AFE, va respondre a aquesta decisió amb sengles cartes enviades al Consell Superior d’Esports (CSD), la federació i LaLiga en les quals els sol·licitava “la suspensió de tots els partits, de totes les divisions i de totes les categories de tots dos sexes”. En un comunicat justifiquen aquesta petició: “Hem realitzat aquesta sol·licitud pensant exclusivament en la salut dels i les futbolistes, col·lectius que representem. I el que no és acceptable és que no es tingui en compte aquest fet, més enllà que entenem que és necessari evitar grans aglomeracions per l’increment del risc que això representa. A més, jugar per sistema en camps tancats al públic durant diverses setmanes desvirtua el sentit de les competicions esportives.” Una postura que van subscriure clubs com Saragossa, Celta, Deportivo, Las Palmas i Oviedo.

Així mateix, l’RFEF va anunciar ahir que proposarà a la comissió delegada, que es reunirà avui amb caràcter urgent, que tots els matxs de futbol i futbol sala d’àmbit autonòmic, així com tots els de les categories inferiors, quedin suspesos “fins que les autoritats competents considerin que resulten viables”.

Pel que fa a les finals de la Copa del Rei i de la Reina, la federació parlarà amb els equips finalistes el pròxim 25 de març per proposar-los un canvi de data dels partits en cas que no poguessin disputar-se a porta oberta.

tracking