SEGRE

OLIMPISME PIRINEUS-BARCELONA 2030

Aran es bolca amb els Jocs

El Conselh Generau és la primera institució que aprova una moció per manifestar el seu suport a Pirineus-Barcelona || Aviat es constituirà una Taula Aranesa per implicar-se en el projecte

Les pistes de Baqueira Beret aspiren a acollir la competició olímpica.

Les pistes de Baqueira Beret aspiren a acollir la competició olímpica.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conselh Generau d’Aran va aprovar ahir una moció presentada per l’equip de govern per manifestar suport a la candidatura Pirineus-Barcelona de los Jocs d’Hivern del 2030, amb la inclusió de la Val com a subseu organitzadora de les proves de neu. A més, des de la institució es constituirà en les pròximes setmanes una Taula Aranesa amb els principals agents del territori, a fi d’implicar-se en la construcció del projecte.

El síndic d’Aran, Paco Boya, va destacar al finalitzar el ple que “és la primera institució que aprova una moció mostrant un total suport del nostre territori a aquesta oportunitat que se’ns presenta de poder organitzar uns Jocs Olímpics”.

Segons Paco Boya, “hem volgut ser proactius perquè aquests Jocs ens obriran al món”

A través de la moció que es va debatre al ple d’ahir, el Conselh Generau buscarà posar-se a disposició dels responsables de la candidatura i farà arribar aquest acord a la Diputació de Lleida, l’ajuntament de Barcelona, la secretaria general de l’Esport, la Generalitat, el Comitè Olímpic Espanyol i el govern de l’Estat. “Com he explicat al ple, hem volgut ser proactius i contribuir que aquests Jocs siguin una realitat perquè ens ajudaran a vertebrar el territori, no només la nostra vall sinó també els veïns, i a més ens obriran una porta al món”, va assegurar Boya.

Per la seua banda, diputat aranès Amador Marqués serà l’encarregat de portar a la Diputació la moció aprovada pel Conselh Generau. “Volem que els alcaldes se sumin al projecte perquè hi hagi un gran acord institucional abans de firmar la carta que es presentarà al Comitè Olímpic Internacional sol·licitant la formalització de la candidatura”, va indicar el síndic d’Aran.

El COI ja ha donat llum verda al projecte i ha començat una fase de diàleg, després de deixar clar que el territori i la proposta compleixen amb l’Agenda 2020 pel que fa a les condicions, que inclouen criteris ecològics i de sostenibilitat, per convertir-se en seu dels Jocs Olímpics del 2030.

S’ha de recordar que els responsables de Pirineus-Barcelona mantenen converses amb aragonesos, andorrans i francesos, i busquen tots els suports que siguin positius per obtenir la nominació olímpica.

El consens polític, que el setembre passat van sol·licitar Alejandro Blanco i Juan Antonio Samaranch Salisachs, vicepresident del COI, sembla que serà un fet i ja no hi ha res que impedeixi llançar oficialment la candidatura.

tracking