FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

Gran gesta de l'Atlètic

Guanya a Anfield i elimina el campió Liverpool al marcar tres gols a la pròrroga || Llorente i Morata remunten el 2-0 i silencien el mític estadi

Un aficionat de l’Atlètic, amb màscara i guants, celebra la classificació de l’equip a Anfield.PETER BYRNE/PA WIRE/DPA

L’Atlètic de Madrid es va classificar ahir per a quarts de la Lliga de Campions, al guanyar 2-3 el Liverpool, amb dos gols de Llorente i un altre de Morata en la pròrroga. Al límit del descans i en l’enèsima internada d’Oxlade-Chamberlain pel costat dretà, aquest es va veure poc pressionat per Saúl i va centrar al punt de penal. Allà, havent fet un pas cap enrere, Wijnaldum va rematar per a l’1-0. Amb el cronòmetre que marcava el minut 66, Salah va regatejar en un pam de l’àrea i xut amb la dreta. La pilota va entrepussar en un defensa rival i va aparèixer Robertson per rematar de cap al travesser, que va fer sospirar una parròquia visitant cada vegada més atrafegada. Una efímera alegria va recórrer el cos de l’Atlètic al temps afegit, gràcies a un cop de cap de Saúl en una falta lateral que va marcar. El jutge de línia va assenyalar fora de joc mentre la banqueta visitant encara no se n’adonava. Simeone i companyia van passar de l’eufòria al desassossec. La repetició del VAR va corroborar la posició il·legal i la batalla es va decidir a la pròrroga. I pitjor no va poder començar, amb els reds marcant el 2-0 als tres minuts. El malson de Torí s’estava repetint fins que la pilota va caure a peus de Joao Félix. El portuguès va veure el suport de Llorente uns metres enllà, a l’esquerra, i el va assistir per al 2-1. Va emergir Llorente, amb l’equip local desafinat en defensa. El 14 va assolir la corona de l’àrea i es va perfilar per a un altre cop amb la dreta (2-2). La segona part de la pròrroga va acabar sent pur èxtasi, sense l’aclaparament dels moments previs i a més amb Morata culminant una nova gesta amb el 2-3 al contraatac.