SEGRE

POLIESPORTIU CORONAVIRUS

La suspensió de tota l'activitat esportiva provocarà grans maldecaps a les federacions per buscar dates alternatives

La suspensió de tota l’activitat esportiva provocarà grans maldecaps a les federacions per buscar dates alternatives || Moltes competicions acaben entre els mesos d’abril i maig

Les lligues de bàsquet, entre les quals la del Cadí, podria no acabar en la data programada inicialment.

Les lligues de bàsquet, entre les quals la del Cadí, podria no acabar en la data programada inicialment.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La suspensió durant les dos setmanes vinents de tota l’activitat esportiva, tant a nivell estatal com autonòmic i local, per minimitzar el contagi pel coronavirus provocarà veritables maldecaps a les respectives federacions per trobar dates alternatives en les quals col·locar els encontres i les proves ajornades, amb l’agreujant que moltes de les competicions, especialment les de joc en equip, acaben entre els mesos d’abril i maig la fase regular.

Si la mesura preventiva de dos setmanes es compleix, l’afectació serà assumible, però si el confinament s’allarga per un espai de temps superior, provocarà grans alteracions, fins al punt que algunes lligues poden allargar-se en el temps o, fins i tot, arribar a suspendre’s.

El futbol és un dels grans damnificats. Pel que fa a la Primera divisió, que ahir va decretar la suspensió de les dos pròximes jornades, el problema s’agreuja perquè cal alternar-la amb els partits de Champions i Europa League, de moment parcialment cancel·lades, a més de la final de la Copa del Rei, ajornada sine die, i tenint en compte que aquest estiu està prevista la disputa de l’Eurocopa a diversos països, si bé ahir ja s’apuntava a ajornar-la per al 2021. En cas que la situació s’allargués, LaLiga, que conclou el dia 24 de maig, podria no tenir dates per concloure el campionat, per la qual cosa caldria buscar una fórmula de puntuació per decretar el campió, els descensos i la classificació europea.

En altres esports passa el mateix o, fins i tot, la situació és pitjor, ja que les lligues, en la seua fase regular, acaben més aviat. És el cas del bàsquet. La Lliga Femenina, en la qual hi ha el Cadí la Seu, acaba el 4 d’abril i el play-off arranca quatre dies després, mentre que la LEB Or, amb l’ICG Força Lleida, i la LEB Plata, amb l’Ilerdauto Pardinyes, acaben la Lliga els dies 8 i 2 de maig, respectivament. Els clubs no volen jugar a porta tancada, ja que entenen que seria un handicap esportiu i econòmic, i advoquen per allargar la competició, encara que això els suposaria pagar una nòmina més als jugadors.

Els esports individuals també patiran una afectació important per les cancel·lacions per culpa del coronavirus, amb especial incidència a Lleida. Amb la cancel·lació decretada ahir per la Federació Espanyola de Piragüisme de les Copes d’Espanya i l’Estatal d’eslàlom, descens esprint i clàssiques que estaven programades a la Seu d’Urgell i Camarasa el cap de setmana del 21 i 22 de març, la formació de les seleccions nacionals està en l’aire, ja que les tres proves havien de ser selectives. L’RFEP va decretar ahir la cancel·lació de tota activitat esportiva fins al 5 d’abril, encara que la disputa de la Segre Cup, prevista per al 10 i 11 del mateix mes a Ponts i la Seu d’Urgell, també corre el risc de ser cancel·lada. Els responsables federatius estudien la possibilitat de fixar el selectiu d’eslàlom que queda, i que ha de celebrar-se a la capital de l’Alt Urgell, coincidint amb la disputa de la primera Copa Pirineus el 18 i 19 d’abril, sempre que s’hagi aixecat el confinament.

D’altra banda, el Moto Club Segre confia que la cinquena prova del Campionat d’Espanya de motocròs que s’anava a disputar a Bellpuig el 28 i 29 de març, se celebri el mes de juny.

El futbol espanyol s’ha parat en nou ocasions Al llarg de la història, el futbol a Espanya s’ha suspès fins en vuit ocasions, sis de les quals a causa de les reivindicacions laborals dels futbolistes que van derivar en vaga (1979, 1981, 1982, 1984, 2011 i 2019, la Lliga femenina). El desembre del 2010, la vaga de controladors aeris també va obligar a suspendre diversos partits, així com la mort de l’exsevillista José Antonio Reyes la temporada passada. Els atemptats de l’11 de setembre també van obligar la UEFA a ajornar alguns partits europeus, en què estaven involucrats quatre equips espanyols.

Les lligues de bàsquet, entre les quals la del Cadí, podria no acabar en la data programada inicialment.

Les lligues de bàsquet, entre les quals la del Cadí, podria no acabar en la data programada inicialment.

tracking