SEGRE

DEPORTES

Europa, sense futbol

Anglaterra, Alemanya i França segueixen l’exemple d’Espanya i Itàlia i paralitzen els campionats || La UEFA cancel·la els partits de Champions i Lliga Europa de la setmana que ve, entre els quals el Barça-Nàpols, i dimarts decidirà si allarga la suspensió

La plantilla barcelonista va rebre instruccions per actuar davant el coronavirus.

La plantilla barcelonista va rebre instruccions per actuar davant el coronavirus.FC BARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Premier League anglesa, la Bundesliga alemanya i la Ligue 1 francesa es van afegir ahir a les altres grans lligues de futbol del Vell Continent, l’espanyola i la italiana, i van suspendre els campionats davant de l’avanç del coronavirus, l’epicentre del qual ha situat a Europa l’Organització Mundial de la Salut (OMS). De moment, les competicions de Rússia, Ucraïna, Turquia, Sèrbia, Bielorússia i Hongria són les úniques que sobreviuen a la crisi del coronavirus.

La Premier, que s’havia mostrat contrària a la suspensió apel·lant a les recomanacions del primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, va canviar d’opinió al conèixer-se el positiu de l’entrenador de l’Arsenal Mikel Arteta, al qual es va afegir ahir el del futbolista del Chelsea Callum Hudson-Odoi. L’aturada és fins al 4 d’abril. Per la seua banda, Alemanya estava decidida a jugar, encara que a porta tancada. Tanmateix, el caire assolit per la crisi a la resta de països del Vell Continent ha portat les autoritats del futbol germànic a ajornar els partits fins, almenys, al 2 d’abril. Una mica abans ho va oficialitzar el Ligue 1 de França. La federació francesa va suspendre ahir tota activitat fins a nou avís. Prèviament es va cancel·lar el futbol a Holanda fins al dia 31, i a Portugal, fins una data sense determinar.

El tècnic basc de l’Arsenal, Mikel Arteta, i el jugador del Chelsea Hudson-Odoi, infectats amb coronavirus

D’altra banda, la UEFA va anunciar ahir que suspèn totes les competicions programades per a la setmana que ve, de manera que no es disputaran partits de la Champions, entre els quals el Barça-Nàpols, ni de la Lliga Europa. Dimarts es decidirà si se suspenen més jornades. Ja estaven cancel·lats el Manchester City-Real Madrid per la quarantena dels jugadors blancs, i el Juventus-Lyon per ser Itàlia país d’alt risc del coronavirus i després de donar positiu el jugador de la Juventus, Rugani.

Així mateix, Barça i Espanyol, entre altres equips de Primera i Segona, van decidir ahir aturar les activitats. El president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, es va reunir ahir amb la plantilla per explicar la situació, en un partit al qual també van assistir el doctor Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona i cap de salut laboral del club, a més del doctor Antoni Trilla, cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic. El Barça va informar els jugadors que segueixin al seu domicili un treball físic personalitzat i específic, supervisat pels preparadors físics.

Positius en el futbol i bàsquet europeus, l’NBA, l’F1 i el ciclisme En l’esport d’elit, cada dia que passa van augmentant els positius per coronavirus. En futbol, el primer jugador d’una Lliga important a ser-li detectada la infecció va ser l’alemany Timo Hubers (Hannover), a qui es va afegir després un company. A Itàlia han donat positiu Rugani (Juventus) i cinc jugadors de la Sampdoria. A Anglaterra hi ha afectats el tècnic de l’Arsenal, Mikel Arteta, i el jugador del Chelsea Callum Hudson-Odoi. A Espanya, el director general del Leganés i a Grècia, el president de l’Olympiacos.

tracking