SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

La Lliga busca campió

El Barça podria ser proclamat guanyador del torneig si es prolonga el tancament i no hi ha dates disponibles || Els possibles escenaris depenen de l’Eurocopa

Messi, durant un entrenament recent amb el FC Barcelona.

Messi, durant un entrenament recent amb el FC Barcelona.FCBARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les grans lligues europees estan començant a treballar sobre les opcions que tindrien en el cas que la crisi del coronavirus es prolongui i, per tant, no puguin finalitzar-se els campionats de lliga, la qual cosa faria que la suspensió actual deixés de ser temporal per passar a definitiva. Una sortida, arribats a aquest cas, seria donar per bona la classificació actual i, en el cas de la Lliga espanyola, el Barcelona seria el campió. Tot depèn de la reunió que ha organitzat la UEFA per aquest dimarts en què el principal punt de l’ordre del dia és decidir si es manté l’Eurocopa, se suspèn o s’ajorna. D’aquesta decisió depenen les solucions que es poden aplicar a les diferents lligues.

Si l’Eurocopa es trasllada al 2021 –és una de les opcions–, les lligues podrien acabar-se al juny i al juliol. Si no és possible guanyar les dates que es necessiten, l’opció majoritària a les principals competicions és donar per definitiva l’actual classificació. També depèn, lògicament, de quan poden tornar a jugar-se partits, encara que sigui a porta tancada. La UEFA no descarta tampoc que la Champions s’acabi amb eliminatòries a partit únic. En el cas de la Lliga espanyola, una de les opcions, a més de proclamar campió el Barcelona, seria que no hi hagi descensos, la qual cosa salvaria l’Espanyol. Pujarien els dos primers de Segona A, de manera que la pròxima Lliga seria de 22 equips, però la següent temporada en baixarien 4 i només en pujarien dos, per recuperar els 20 equips.

La Federació Espanyola de Futbol també llança un vídeo per demanar a la gent que no surti

Aquesta solució també és la preferida a Anglaterra i Alemanya, on Liverpool i Bayern serien campions.

Messi anima a “ser responsables” i quedar-se a casa Leo Messi va llançar ahir des del seu domicili a Castelldefels un missatge d’ànim a tothom per les limitacions que està ocasionant la pandèmia del coronavirus, i amb les etiquetes mundials #QuedateEnCasa i #StayAtHome va animar tothom a ser “responsable”.

tracking