SEGRE

DEPORTES

Empreses, clubs i entitats de Lleida posen al servei de la població classes en línia a través de les xarxes socials

Empreses, clubs i entitats posen al servei de la població classes en línia a través de les xarxes socials || “A més de lluitar contra el coronavirus, cal parar la pandèmia del sedentarisme”

Soraya Martés durant la seua classe de ioga online.

Soraya Martés durant la seua classe de ioga online.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quedar-se a casa per prevenir el contagi del coronavirus no ha de ser un sinònim de sedentarisme. En aquest sentit, des que es van tancar els gimnasos i no està permès a l’aire lliure, l’esport ha entrat de ple a les llars, que s’han convertit en les noves sales d’entrenament durant el confinament. Lleida no ha estat una excepció i són molt nombroses les persones i fins i tot famílies que destinen part de les hores mortes a casa a practicar esport gràcies a la iniciativa de clubs, gimnasos i entitats, que posen a disposició de la població classes en línia a les xarxes socials. YouTube, Instagram i Twitter, entre altres canals, són la via que utilitzen els professionals que s’han bolcat a la missió que Lleida es mantingui en forma.

Llúcia Banyeres, entrenadora personal de pilates i directora tècnica de l’Ekke, assenyala que “estar tancat a casa no pot ser sinònim de no fer res. En aquests moments en els quals els nostres esforços estan destinats a la lluita contra el coronavirus, hem de fer front a una altra pandèmia, una que fa anys que ens afecta, la del sedentarisme”. En aquest sentit, Ekke, Trèvol i altres centres del territori han programat classes diàries de pilates, CXWork, bodi pump, zumba i també treball d’esquena. “Són classes que no requereixen estar en una forma física excepcional i que pot practicar tota la família”, assenyalen els tècnics esportius consultats per SEGRE.

No hi ha exercici específic per a cada grup d’edat i pot fer-se a casa amb la resta de la família

Un altre dels músculs importants que cal exercitar en aquests dies és el cervell. “Fer les classes en directe, amb el teu entrenador habitual, ajuda molt la gent a nivell psicològic. És com ser a la teua classe habitual del gimnàs amb la comoditat de ser a casa i, a més, pots compartir tots els exercicis amb tota la família”, assenyala Banyeres, que ha quedat molt sorpresa de les nombroses visites que tenen les classes, especialment de gent d’avançada edat.

“Era una part específica dels usuaris que ens preocupava molt, però hem pogut comprovar que s’estan mantenint actius, fins i tot a través de les xarxes socials”, afegeix Banyeres. En aquest sentit, l’exercici a casa no distingeix d’edats, encara que “cal mantenir actiu el cor, suar i que les articulacions no comencin a notar la falta d’activitat a causa del confinament”, adverteixen els tècnics esportius.

Les aplicacions per poder fer entrenaments des de casa no són una novetat, però des que va començar l’amenaça pel coronavirus s’han tornat més útils que mai. N’hi ha de tot tipus, com Seven, que permet poder fer exercici en espais reduïts; Asana Rebel, per practicar ioga; o 8fit, amb sessions interactives per realitzar diferents activitats i exercicis.

Al cap i a la fi, l’esport, encara que hagi de ser entre quatre parets, no només és un fidel aliat per mantenir-se actiu en el confinament, també ho és per fer front al virus, atès que millora el nostre sistema immunològic i ens ajuda a prevenir el contagi del virus.

“Si pensem en allò que ens perdem, es genera negativitat”

El psicòleg de la selecció femenina de futbol Javier López Vallejo ha facilitat una sèrie de consells a través de les xarxes socials per fer molt més suportable l’aïllament, amb pautes que poden reforçar els pensaments positius. “La forma en què interpretem aquesta situació ens farà sentir d’una manera o una altra. Si tenim pensaments negatius i pensem repetidament en totes les activitats que ens estem perdent per ser a casa, tot això ens generarà emocions negatives i la nostra experiència serà pitjor”, assenyala.

Soraya Martés durant la seua classe de ioga online.

Soraya Martés durant la seua classe de ioga online.

Soraya Martés durant la seua classe de ioga online.

Soraya Martés durant la seua classe de ioga online.

Soraya Martés durant la seua classe de ioga online.

Soraya Martés durant la seua classe de ioga online.

tracking