SEGRE

ESPORTS

Roland Garros, ajornat pel coronavirus

Es disputarà del 20 de setembre al 4 d’octubre

Rafa Nadal posa somrient i relaxat amb el seu dotzè trofeu a París.

Rafa Nadal posa somrient i relaxat amb el seu dotzè trofeu a París.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El torneig de Roland Garros, segon 'Grand Eslam’de la temporada, no es disputarà en les seues dates previstes, del 24 de maig al 7 de juny, i es jugarà del 20 de setembre al 4 d’octubre per la crisi generada pel coronavirus.

"Encara que ningú no pot predir quina serà la situació el 18 de maig, les mesures de confinament actuals ens impedeixen de continuar amb els nostres preparatius i, com a resultat, no podem celebrar el torneig en les dates planificades originalment", va confirmar l’organització de la gran cita sobre terra batuda de la temporada.

La Federació Francesa de Tennis ha hagut de prendre aquesta decisió per "assegurar la salut i seguretat de tots els implicats en organitzar el torneig". "Per actuar de manera responsable i protegir la salut dels seus empleats, proveïdors de serveis i proveïdors durant el període de l’organització, la FFT ha triat l’única opció que els permetrà mantenir l’edició 2020 del torneig mentre s’uneixen a la lluita contra COVID-19", va subratllar.

"En aquest important període de la seua història, i des que els progressos en la modernització de l’estadi significa que el torneig pugui celebrar-se en aquell moment, la FFT estava disposada a mantenir l’edició 2020", va indicar l’organització en relació amb un canvi de dates més tardorals i el sostre retràctil del qual ja disposa la Philippe-Chatrier.

"Hem pres una decisió difícil, però valenta en aquesta situació SENSE PRECEDENTS, que ha evolucionat molt des del cap de setmana passat. Estem actuant de manera responsable i hem de treballar junts en la lluita per garantir la salut i la seguretat de tots", va explicar Bernard Giudicelli, president de la FFT.

D’aquesta manera, Roland Garros se celebraria 17 dies després de la conclusió de l’US Open i la seua nova data hauria d’afectar als tornejos ATP de Sant Petersburg (Rússia), Metz (França), Sofia (Bulgària), Chengdu i Zuhai (Xina), a més de la Rod Laver Cup, i als WTA de Zhegzhou, Guangzhou i Wuhan (Xina), Seül, Tòquio i Taixkent (Uzbekistan).

tracking