SEGRE

DEPORTES

Els equips de la LEB Plata insten a cancel·lar ja la Lliga

Dinou dels 24 clubs, entre els quals el Pardinyes, secunden la petició

El CB Pardinyes advoca per la cancel·lació definitiva de la LEB Plata.

El CB Pardinyes advoca per la cancel·lació definitiva de la LEB Plata.POL PUERTAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La immensa majoria dels clubs de la LEB Plata, concretament 19 dels 24 que formen part de les dos conferències, entre els quals l’Ilerdauto Nissan Pardinyes, ha sol·licitat a la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) la cancel·lació definitiva i de manera immediata de la competició, que actualment està suspesa per la pandèmia del coronavirus.

La petició formal que han fet arribar a la FEB està firmada, a més del club lleidatà, pel CB Villarrobledo (Albacete), Albacete Bàsquet, La Roda (Albacete), CB l’Hospitalet, CB Benicarló (Castelló), CB Clavijo (Logronyo), CB Morón (Sevilla), CB Zamora, CB Ciudad de Ponferrada (Lleó), Círculo Gijón (Astúries), Basket Zornotza ST (Biscaia), Juaristi ISB (Guipúscoa), CD Línea (Cantàbria), Bàsquet Girona, Hestia Menorca, Reial Múrcia, CB Tizona (Burgos) i Basket Navarra.

En el seu escrit els clubs exigeixen que es posi fi a aquesta incertesa i manifesten que “davant de la gravíssima situació en la qual ens trobem, resulta impossible planificar el final de la temporada –no sabem quan finalitzarà l’estat d’alarma–, i no podem mantenir els contractes indefinidament amb el perjudici econòmic que això suposa”. I afegeixen: “A data d’avui, molts clubs, amb viatges reservats, han perdut milers d’euros. Si s’haguessin de tornar a fer aquests viatges, el problema seria doble i la majoria dels jugadors estrangers se n’han anat als seus països i les instal·lacions en les quals ens entrenem i juguem, majoritàriament municipals, estan clausurades de forma indefinida i la seua obertura podria ser en dates diferents depenent de la comunitat autònoma, província i fins i tot localitat.”

En aquest sentit, Jordi Mauri, president de l’Ilerdauto Pardinyes, va explicar ahir que “cada dia que passa són diners que perdem tots i ningú vol posar remei a aquesta situació. Hem de prendre una decisió ja perquè la majoria som clubs amateurs. A veure si així es desperten”. El president del Pardinyes, club que debutava aquest any a la categoria, no descarta fer un ERTO (expedient de regulació temporal d’ocupació), encara que advoca per la cancel·lació perquè “estem pagant pisos buits perquè els jugadors que els ocupaven se n’han anat a casa seua o països d’origen”. Així mateix, apunta que en l’hipotètic cas que es reprengués la competició, aquesta quedaria “desvirtuada”, apunta, ja que “els tres estrangers que tenim se n’han anat i dubto molt que tornessin, una cosa que passa a la majoria de clubs”.

Pel que fa als equips de les dos competicions superiors FEB, la Lliga Femenina, amb el Cadí la Seu com a representant lleidatà, i la LEB Or, amb l’ICG Força Lleida, no s’han pronunciat de moment i esperen una resolució de la federació com més aviat millor, encara que entre les entitats hi ha divisió d’opinions, sobretot quant a ascensos i descensos, més enllà de la situació econòmica de cadascun.

tracking