SEGRE

FUTBOL TRIBUNALS

Absolt un exjugador de l'Arandina d'agressió sexual

Penes rebaixades a 4 i 3 anys a uns altres dos al jutjar els fets com a abús

Raúl Calvo, Víctor Rodríguez i Carlos Cuadrado, abans de conèixer la condemna de l’Audiència de Burgos.

Raúl Calvo, Víctor Rodríguez i Carlos Cuadrado, abans de conèixer la condemna de l’Audiència de Burgos.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó va absoldre ahir un dels exfutbolistes de l’Arandina CF condemnat a 38 anys de presó per agressió sexual a una menor i va rebaixar la pena als altres dos encausats, deixant-la en quatre i tres anys de presó. El Tribunal qualifica els fets com a delicte d’abús sexual, en lloc d’agressió sexual, i aprecia com atenuants la proximitat d’edat i la proximitat en el grau de maduresa amb la víctima. La Sala va excloure de responsabilitat Raúl Calvo i va condemnar Carlos Cuadrado a quatre anys de presó i Víctor Rodríguez a tres, a més d’establir el pagament d’una indemnització de forma conjunta i solidària a la menor afectada amb 10.000 euros.

La sentència assenyala que la declaració de la jove té plena credibilitat pel que fa als fets ocorreguts al menjador del pis dels tres exjugadors el 24 novembre del 2017, però no quant a la forma en què es van produir. En concret, la Sala no considera provada l’existència d’intimidació, a l’apreciar les contradiccions que es posen de manifest entre la declaració de la menor de 16 anys i la conducta observada en els moments anteriors en què va intercanviar amb un d’ells i que va acceptar acompanyar-la a casa seua l’endemà. La sentència estableix que tampoc casa amb els moments posteriors, en els quals va abandonar el menjador per mantenir voluntàriament una relació sexual completa amb un d’ells en una habitació contigua i després de l’ocorregut presumir davant de les seues amistats. Les esmentades contradiccions, segons el TSJCILL, mostren fissures en la credibilitat de la declaració.

Pel que fa a la responsabilitat penal dels recurrents, la sentència considera que no es pot apreciar que desconeguessin l’edat de la menor ni que ignoressin que els actes sexuals amb una menor de 16 anys es troben castigats per la llei. La resolució fixa per als dos condemnats la prohibició de comunicar-se amb la víctima i atansar-se a ella a menys d’un quilòmetre durant vuit anys. Els imposa, a més, llibertat vigilada durant cinc anys i inhabilitació especial per a qualsevol professió, sigui o no retribuïda, que comporti contacte amb menors durant més de tres anys després de la condemna.

tracking