SEGRE

DEPORTES

El futbol espanyol sospesa acabar aquesta temporada en la 2020-21

Segons el president de la Federació, Luis Rubiales, posant noves regles a la nova campanya

El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, conversa per videoconferència amb els presidents de les territorials.

El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, conversa per videoconferència amb els presidents de les territorials.OLGA MARTÍN/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), que presideix Luis Rubiales, no descarta fins i tot acabar aquesta temporada en la pròxima, 2020-2021. Si no pogués finalitzar-se abans del 30 de juny aposta per utilitzar el període de la pròxima temporada 2020-2021 perquè finalitzessin les competicions d’aquesta campanya, segons el portal Iusport. Es pararia a l’estiu i es tornaria a l’activitat una vegada els jugadors tinguessin el descans que estableix el conveni col·lectiu Lliga-AFE. La Federació només autoritzarà la represa de les competicions esportives oficials en el moment en què les autoritats sanitàries i esportives del país considerin que ja no existeix un risc per a la salut dels esportistes. Per tot plegat advoca per acabar sempre la competició utilitzant fins i tot el “període de la temporada 2020-2021, però seria necessari establir unes noves regles de competició”.

D’aquesta manera, seria possible que la pròxima temporada no respongués al patró habitual que s’ha repetit durant tants anys. Rubiales ho va deixar ahir en l’aire: “Només ens queda acabar la temporada. Que és el 30 de juny, perfecte. Que no, doncs s’acabarà més tard. I si després cal començar més tard o amb un altre format, doncs es farà, però acordat per tots. Aquesta és la fórmula que hem trobat”.

El president de LaLiga va dir que, a l’ajornar l’Eurocopa, la competició podrà acabar abans del 30 de juny

Valladolid, Osasuna i Eibar rebutgen els tests oferts per LaLiga “per responsabilitat social”

Per la seua part, el president de LaLiga Javier Tebas, que manté un enfrontament acèrrim amb Luis Rubiales, va afirmar ahir que “la Lliga s’acabarà abans del 30 de juny”. El president de LaLiga es va mostrar optimista al poder reprendre la competició en dos mesos. “L’escenari és que a mitjans de maig puguem reprendre totes les competicions europees. Totes. Dependrà de com evolucioni la pandèmia. Igual pot ser abans, però aquesta és la data que sospesem com a topall per poder començar. Amb la suspensió de l’Eurocopa acabarem les competicions perfectament”, va assegurar.

Segons Tebas, “evidentment que caldria jugar entre setmana. Amb saber sumar un se n’adona. Pot ser que es doni la circumstància que es jugui Lliga entre setmana quan hi hagi jornada de Champions i al revés, que hi hagi Champions en dies en què també es disputin competicions nacionals.”

Per la seua part, la Catalana va emetre un comunicat mostrant la seua voluntat d’acabar les competicions aquesta temporada i assegurant que es mantindran els ajuts econòmics als clubs.

Quinze positius, 3 de jugadors, a Alabès i Baskonia El grup Alabès-Baskonia ha detectat quinze casos de coronavirus entre els treballadors de l’entitat, tres dels quals corresponents a jugadors de la primera plantilla del Deportivo Alabès, mentre que no hi ha cap positiu entre els jugadors del Kirolbet Baskonia. Dissabte passat l’Alabès va comunicar que dos integrants del cos tècnic i direcció esportiva del club s’havien contagiat de Covid-19 i va anunciar que faria proves a la resta d’integrants del club.

tracking