SEGRE

DEPORTES

El COI dubta sobre Tòquio

El seu president diu ara que consideren “diferents escenaris” sobre els Jocs || El Govern espanyol veta als olímpics entrenar-se fora dels seus domicilis

Saori Yoshida i Tadahiro Nomura sostenen la flama olímpica després d’arribar a la ciutat de Matsushima.

Saori Yoshida i Tadahiro Nomura sostenen la flama olímpica després d’arribar a la ciutat de Matsushima.RODRIGO REYES MARIN /ZUMA WIRE/DP/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Thomas Bach, president del Comitè Olímpic Internacional (COI), adverteix que estan considerant “diferents escenaris” en relació amb els Jocs i el seu possible ajornament per la crisi del coronavirus. “Al COI estem considerant diferents escenaris, però som contraris al que han fet altres organitzacions esportives o Lligues, en el sentit que som encara a quatre mesos i mig per als Jocs”, va assenyalar Bach al New York Times.

En aquest sentit, va apuntar que el Moviment Olímpic creu que “ara seria prematur i irresponsable començar a especular o prendre una decisió sense tenir cap recomanació”. La seua opinió contrasta amb la de bona part del món de l’esport, que no veu amb bons ulls que es continuï amb els preparatius per a la cita, mentre que diversos Preolímpics s’han ajornat. A més, els esportistes de països afectats no poden continuar amb la preparació normal per les mesures d’aïllament. “El que fa que aquesta crisi sigui tan única i tan difícil de superar és la incertesa. Ningú no pot dir com serà el desenvolupament demà o en un mes, i menys a quatre mesos vista. Per tant, no seria responsable establir una data o prendre una decisió en aquest moment, que es basaria en l’especulació”, va sentenciar el president del COI.

Mentrestant, el Comitè Olímpic Espanyol (COE) va lamentar que la petició al Govern central perquè els olímpics poguessin completar els plans d’entrenament ha caigut en sac foradat i va criticar que en altres països com Itàlia i França s’han trobat solucions. “La queixa dels esportistes ha caigut en sac foradat. Almenys, fins que comenci a remetre la lluita contra el virus”, va assenyalar el COE. Així ho va traslladar ahir el seu president, Alejandro Blanco, als presidents de les Federacions i a alguns dels esportistes ja classificats per als Jocs, informant-los de la resposta del ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes. “De res han servit els esforços de demanar una solució”, va assenyalar el COE. “Quan l’evolució de la malaltia i del combat contra la pandèmia ho permetin, sí que intentarem introduir algunes mesures de flexibilització per a col·lectius d’esportistes específics”, va explicar el ministre.

tracking