SEGRE

DEPORTES

Suspeses divuit curses populars a Lleida

Només algunes es plantegen el trasllat de dates i la majoria ja pensen en el 2021

La Cursa Templers, del 8 de març passat, va ser l’última carrera popular celebrada a Lleida.

La Cursa Templers, del 8 de març passat, va ser l’última carrera popular celebrada a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sagnia d’ajornaments i suspensions a l’esport lleidatà a causa del coronavirus ha afectat de ple la línia de flotació de les curses populars que aglutinen cada any milers de corredors a tot el territori. Fins al dia d’ahir eren 18 les carreres, marxes atlètiques i de BTT que van confirmar el seu ajornament o suspensió després que se celebrés l’última abans de la crisi del Covid-19, la Cursa Templers del 8 de març.

Setze pertanyen als circuits de la Lliga Ponent, Mitges de Ponent, Marxa.cat i Lliga Ponent BTT, controlades, a través del cronometratge, per l’empresa de gestió esportiva Iter5. Les altres dos són la Cursa de la Dona, que havia de celebrar-se el dia 15 i va ser ajornada, i la Cursa SED de Maristes, que estava prevista per demà diumenge.

De les proves cancel·lades, la més multitudinària i emblemàtica, amb uns 2.000 particicipants

Només algunes de totes aquestes com la Cursa de Fraga, la del Sucre de Menàrguens, la Marxa BTT Secans de la Noguera d’Algerri i la Dolorosa de Bellpuig, que s’estrena aquest any, han anunciat que buscaran noves dates. La resta han començat, majoritàriament, a tornar l’import de les inscripcions, que es pot acostar als 8 euros pel que fa a les caminades i a una mitjana de 15 euros les curses. Totes aquestes proves reuneixen una mitjana d’entre 300 i 400 corredors, però la palma se l’emporta la Cursa Bombers, una de les il·lustres suspeses, que acostuma a congregar uns 2.000 participants i és una de les més multitudinàries i emblemàtiques de Lleida. Estava prevista per al 19 d’abril.

A excepció de la Marató Terres de Lleida Clos Pons, ja suspesa malgrat estar prevista el 26 d’octubre, la Mitja Marató de Tàrrega del 10 de maig és l’última en què acaben fins al moment les cancel·lacions. I des d’aleshores fins al juliol hi ha 16 proves que pengen d’un fil.

Una facturació de 10.000 euros, el cost de les proves anul·lades La cancel·lació d’aquestes proves populars, a més de maldecaps per als organitzadors després de molts mesos de feina, té també una repercussió econòmica.

tracking