SEGRE

DEPORTES

Clam per ajornar els Jocs

Federacions dels EUA, Alemanya i França i comitès olímpics de Noruega i el Brasil mostren el seu rebuig al COI al seguir endavant amb la cita || Pel coronavirus i la poca preparació d’atletes

Un home protegit per una màscara passa pel costat dels anells olímpics instal·lats a Tòquio.

Un home protegit per una màscara passa pel costat dels anells olímpics instal·lats a Tòquio.DEMÓFILO PELÁEZ/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les veus contràries que es disputin els Jocs són cada vegada més nombroses entre el món de l’esport. L’última a sumar-s’hi ha estat la poderosa Federació Nord-Americana d’Atletisme (USATF). Mentre que algunes federacions dels Estats Units parlen amb els seus esportistes per saber de primera mà les seues opinions, l’USATF ha anat un pas més enllà i reclama que es posposi la cita de Tòquio a través d’una carta a Sarah Hirshland, la responsable del Comitè Olímpic i Paralímpic nord-americà. També la Federació francesa de natació (FFN) advoca per un ajornament a causa de l’epidèmia de coronavirus. “En vista de la crisi sanitària internacional, aquesta federació estima que la prioritat és lluitar contra la propagació de l’epidèmia i que el context actual no permet contemplar serenament el bon progrés dels Jocs Olímpics 2020”, diu el comunicat en la seua pàgina web.

Aquest organisme esportiu francès no va ser l’únic a posicionar-se ahir en contra de la celebració dels Jocs de Tòquio. El president de l’Associació Alemanya d’Atletisme, Jürgen Kessing, també va demanar que es posposin els Jocs. “Hauria desitjat que el COI hagués seguit l’exemple del futbol i, igual com els campionats europeus, també s’haurien posposat els Jocs per un any”, va explicar Kessing.

“No es poden ajornar com si fos un partit de futbol”, es justifica el president del COI

Els esportistes espanyols protesten amb aquest ‘hashtag’ i advoquen per traslladar la cita al 2021

Un nombre creixent d’esportistes i federacions, inclosos el Comitè Olímpic de Noruega, el del Brasil i la Federació de Natació dels EUA volen que els Jocs s’ajornin per raons de salut i perquè molts esportistes no es poden entrenar a causa de les restriccions governamentals. “Tots han experimentat interrupcions inimaginables pocs mesos abans dels Jocs, la qual cosa posa en dubte l’autenticitat d’un camp de joc anivellat per a tothom”, va apuntar el president de la Federació de Natació nord-americana, Tim Hinchey, en una carta oberta a la directora executiva del Comitè Olímpic nord-americà, Sarah Hirshland.

De moment, els Jocs segueixen endavant. El president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, es va mantenir ahir en la línia de continuar analitzant la situació abans de plantejar-se cancel·lar els Jocs i “destruir el somni d’11.000 esportistes”, “la solució menys justa”, va dir. “No es poden ajornar uns Jocs com si es tractés d’un partit de futbol. Aquesta és una empresa molt complexa, en la qual només pots actuar de manera responsable si tens un coneixement fiable, 24 hores al dia, per a la presa de decisions. És una situació excepcional i no hi ha solucions ideals”, va afegir.

tracking