SEGRE

DEPORTES

El Barça posa el Camp Nou a disposició de la Generalitat

I la resta de les instal·lacions davant d’un hipotètic col·lapse de recintes sanitaris

Una vista general del Camp Nou, que el Barça ofereix, si fos necessari, com a recinte sanitari.

Una vista general del Camp Nou, que el Barça ofereix, si fos necessari, com a recinte sanitari.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona ha posat el Camp Nou, el Palau Blaugrana i la resta de les seues instal·lacions a disposició de la Generalitat davant d’un hipotètic col·lapse de la sanitat o qualsevol altra circumstància extrema per la qual fos necessari habilitar diferents espais per fer front a la demanda social a causa del coronavirus.

Fonts de l’entitat blaugrana van confirmar que es tracta d’un oferiment genèric, tractat en el seu dia a la junta directiva, encara que és poc probable que arribi a executar-se, ja que la ciutat compta amb nombroses instal·lacions més adequades per a aquest tipus de contingències. La Masia és l’únic centre que evitaria cedir, ja que la residència de les categories inferiors és plena d’objectes personals dels jugadors que viuen allà i que davant del cessament d’activitats esportives s’han reclòs a les seues cases.

En qualsevol cas, el club, que des de l’inici de la crisi sanitària es manté en contacte amb la Conselleria de Sanitat, d’Interior i la Secretaria General de l’Esport, continua mantenint un paper actiu en la lluita contra la pandèmia a causa del coronavirus, seguint totes les recomanacions governamentals i conscienciant la població, amb l’ajuda dels seus esportistes i tècnics, que ha de quedar-se confinada a casa.

Així mateix, el club blaugrana ja fa dies que va decidir paralitzar les obres de demolició del Miniestadi i de reurbanització dels carrers de l’entorn del Camp Nou, uns treballs que formen part del projecte de l’Espai Barça.

D’altra banda, el Barça i la resta de clubs europeus esperen que la UEFA o la FIFA protagonitzin una injecció financera per pal·liar els efectes de l’aturada, segons va informar Mundo Deportivo. Consideren que els han de finançar els deutes que ja saben que els clubs acumularan a l’actual exercici. Aquests estaments futbolístics ingressen molts diners gràcies a les competicions de clubs i obtenen molts beneficis cada any, amb la qual cosa els equips veuen lògic que s’utilitzessin ara part d’aquests per ajudar-los. El Barça espera que la setmana vinent, que continuaran els contactes amb aquests organismes, hi hagi alguna notícia positiva en aquest sentit o alguna postura clara respecte a la forma en què els clubs poden reduir les seues despeses, sobretot el pagament de les fitxes dels jugadors.

tracking