SEGRE

DUATLÓ COMPETICIÓ

Viladoms, doble títol europeu

Va ser ciclista professional als anys 90

Viladoms, durant l’Europeu.

Viladoms, durant l’Europeu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Viladoms, un dels pocs lleidatans que van arribar a ser ciclistes professionals, en el seu cas a la dècada dels noranta enrolat al Santa Clara, s’ha proclamat doble campió d’Europa de duatló, en la categoria reservada entre 50 i 54 anys. El corredor de les Borges Blanques, que des de fa uns nou anys es dedica a les proves combinades, en les quals ha estat diverses vegades campió de Catalunya de veterans, es va penjar sengles metalls en el certamen europeu celebrat el 7 i 8 de març a la localitat de Punta Umbría, Huelva.

Viladoms, que aquest any complirà els 50, va aconseguir la victòria tant en la modalitat esprint com en l’estàndard, en tots dos casos davant del britànic Chris Nicoll i de l’espanyol Francisco Blázquez, que es van fer amb la segona i tercera posicions en les dos categories, respectivament. Paradoxalment, el lleidatà va consolidar la victòria en la disciplina corrent i no en la de ciclisme. “Se’m dóna millor córrer que anar amb bicicleta, encara que sembli mentida. Em sento molt fort en aquesta disciplina i a l’Europeu vaig basar el meu domini en la carrera a peu i vaig mantenir la diferència amb la bicicleta”, explica. En aquest Europeu també van prendre part dos integrants de l’equip Tri 4.40 que dirigeix Eva Ledesma, tots dos a la franja d’edat entre 25 i 29 anys. Elisabeth Bru va ser vuitena i Alejandro Romero, novè.

El pròxim objectiu de Viladoms és l’Iron Man de Barcelona, la primera prova d’aquesta índole que afrontarà en la seua carrera i que començarà a preparar quan s’aixequi el confinament decretat pel coronavirus. Allà haurà de cobrir 2,8 quilòmetres nedant, 180 quilòmetres en bici i 42 a peu, distàncies que no tenen a veure res amb les que ha corregut fins ara. “Sé que patiré molt per acabar-la, però vull provar-ho”, apunta el de les Borges, que d’altra banda reconeix que “continuo sent molt competitiu i tot el que em proposo m’ho prenc molt seriosament”. De cara al futur el seu “gran somni i el de tot triatleta”, apunta, és competir a l’Iron Man de Hawaii.

Viladoms, durant l’Europeu.

Viladoms, durant l’Europeu.

tracking