SEGRE

DEPORTES

Esportistes lleidatans: “Ajornar els Jocs és assenyat”

Els piragüistes Saúl Craviotto i Núria Vilarrubla, l’atleta Bernat Erta i la nadadora Paula Juste coincideixen que els Jocs s’han de posposar || Són els lleidatans que tenien més opcions d’anar-hi

Núria Vilarrubla, durant una competició.

Núria Vilarrubla, durant una competició.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tetramedallista i doble or olímpic en piragüisme, Saúl Craviotto, la també palista en eslàlom Núria Vilarrubla, l’atleta Bernat Erta i la nadadora Paula Juste, els quatre esportistes lleidatans a priori amb més opcions de ser als Jocs de Tòquio, van coincidir ahir a afirmar a SEGRE que ajornar la cita olímpica, cosa que ja assumeix fins i tot el país organitzador (vegeu la pàgina 31), seria “la decisió més assenyada”.

Craviotto, encara que es va mostrar prudent “perquè cada dia que passa canvien les coses”, va admetre que “tot apunta que s’ajornaran i veig complicat que es traslladin a finals d’aquest any. Més aviat apunten a l’any vinent i, fins i tot, esperem que no, al 2022”. Per a l’or olímpic a Pequín 2008 i Rio 2016, a més de plata a Londres 2012 i bronze en l’última cita a terres brasileres, va deixar clar que “el primer és la salut, però reconec que fa molta ràbia perquè, encara que tots els Jocs són especials, en aquests de Tòquio era l’abanderat i podien ser els meus darrers Jocs [tot i que va assegurar que hi anirà quan es facin]. Però ho entenc perquè l’esport queda ara en un segon pla”, va subratllar.

Els quatre opinen que davant d’una pandèmia d’aquestes dimensions l’esport queda en segon pla

La palista de la Seu Núria Vilarrubla, que no ha pogut disputar les proves de selecció per als Jocs, igual com Craviotto, al suspendre les competicions pel coronavirus, es va mostrar també prudent fins que el Comitè Olímpic Internacional no anunciï la seua decisió. Tanmateix, la seua postura va quedar clara a l’assenyalar que “si s’arriben a suspendre els Jocs no serà més que un reflex de la situació que afecta tothom. Cal escoltar els països que ja s’han pronunciat a favor de l’ajornament, alguns de molt importants en el moviment olímpic. Em mantinc a l’expectativa perquè el COI ha dit que anunciarà la seua decisió d’aquí a quatre setmanes, però si els Jocs finalment s’arriben a disputar en les dates que estan previstes, serà un esdeveniment atípic”.

Vilarrubla, que competeix en canoa, intenta mantenir la forma remant amb un ergòmetro, una màquina de gimnàs amb què simula ser a la piragua. “Mantenir la mentalitat forta i la il·lusió és el més difícil d’aquest confinament. I també la incertesa de no saber quan s’acabarà això”, va assenyalar la palista del Cadí Canoe Kayak.

L’atleta Bernat Erta, que tindria opcions de ser olímpic als seus 19 anys formant part del relleu 4x400, ho veia a venir. “Crec que és una bona decisió l’ajornament no només per la salut, sinó pel bé de l’espectacle en tots els esports. A més, a mi personalment m’aniria millor perquè sóc molt jove i si s’ajornen un any tinc més possibilitats d’anar-hi”.

La nadadora del CN Lleida Paula Juste, de 16 anys, sempre ha dit que sense ser el seu objectiu no era impossible estar a Tòquio 2020. L’ajornament el veu lògic. “El principal és prioritzar la salut de les persones. A més hi ha països que poden entrenar-se i d’altres que no ho podem fer en igualtat de condicions. Si els ajornen encara em vindrà millor per estar més forta”, va indicar Juste.

Núria Vilarrubla, durant una competició.

Núria Vilarrubla, durant una competició.SEGRE

Núria Vilarrubla, durant una competició.

Núria Vilarrubla, durant una competició.SEGRE

Núria Vilarrubla, durant una competició.

Núria Vilarrubla, durant una competició.SEGRE

tracking