SEGRE

JOCS A FINALS D?ANYJOCS L?ESTIU DEL 2021JOCS L?ESTIU DEL 2022

El Japó admet que és inevitable

El primer ministre nipó, Shinzo Abe, i l’organització assumeixen per primera vegada que “el país ha de considerar ajornar els Jocs” || Descarten, tanmateix, la cancel·lació definitiva

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, va admetre ahir un possible ajornament dels Jocs.

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, va admetre ahir un possible ajornament dels Jocs.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, va admetre per primera vegada que el Japó ha de considerar l’ajornament dels Jocs de Tòquio, previstos del 24 de juliol al 9 d’agost, si la crisi sanitària pel coronavirus s’aprofundeix, tan sols un dia després que el Comitè Olímpic Internacional (COI) es donés un termini de quatre setmanes per prendre una decisió. “Si al Japó li resulta difícil celebrar els Jocs Olímpics en la seua forma completa a causa de la pandèmia del coronavirus, el país ha de considerar posposar-los”, va dir ahir al Parlament del país Shinzo Abe, que va destacar que la prioritat ha de ser preservar la salut dels esportistes.

El primer ministre nipó va destacar que la cancel·lació no és a l’agenda, ja que el COI també ha descartat del tot aquesta possibilitat.

La flama olímpica començarà aquest dijous el seu recorregut per territori japonès a Fukushima

Les 4 setmanes que ha demanat el COI per decidir, per renegociar contractes i primes

Per la seua part, des del comitè organitzador, el president, Yoshiro Mori, també va apuntar que “l’ajornament” és una de les possibilitats que sospesen i que no seran ferris en la seua posició. “No sóc tan estúpid com per assumir que els atletes i els espectadors vindran als Jocs Olímpics enmig d’aquesta crisi mundial pel coronavirus, fins i tot si hi avancem”, va admetre en roda de premsa.

“Honestament, crec que quatre setmanes és un temps bastant curt per considerar tots els elements necessaris. Tot plegat requereix una gran quantitat de temps i hem d’afanyar-nos a solucionar-ho”, va afegir. “Jo respecto el senyor Bach i confiem en el senyor Bach”, va advertir en aquest sentit.

El Japó havia reiterat que el país continuaria preparant-se per allotjar els Jocs Olímpics, i els Paralímpics, del 25 d’agost al 6 de setembre, segons el que s’havia programat, fins i tot després que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) declarés el brot de coronavirus com una pandèmia global.

Malgrat les declaracions d’Abe, el recorregut de la torxa olímpica començarà aquest dijous, amb mesures preventives pel Covid-19, a prop de la Central Nuclear de Fukushima Daiichi, lloc de la triple fusió del 2011 causada per un terratrèmol i el posterior tsunami.

tracking