SEGRE

DEPORTES

Clubs esportius i socials de Lleida apliquen ERTO

CT Lleida, CT Urgell i CN Lleida ja l’han presentat i el Força Lleida, ben aviat

El Força Lleida és el primer club esportiu de la ciutat que s’acollirà a un ERTO.

El Força Lleida és el primer club esportiu de la ciutat que s’acollirà a un ERTO.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi provocada per la pandèmia del Covid-19, que ha portat a la paralització de tota l’activitat esportiva, ja sigui professional o lúdica, ha desencadenat una allau d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) entre clubs i entitats socials de l’àmbit esportiu. A la província de Lleida ja són molts els que s’han acollit a aquesta mesura, que permetrà reduir la pressió salarial i garantir la viabilitat de les entitats, mentre que d’altres estan sospesant fer-ho.

La setmana passada ja van presentar l’ERTO tres dels quatre clubs socials i esportius de la ciutat: CN Lleida, CT Lleida i CT Urgell, a banda del gimnàs Ekke, el que més socis té a la ciutat. El primer afecta la totalitat dels 71 treballadors que té en nòmina, inclosos la vintena que estaven en una situació discontínua i que l’entitat ha preferit mantenir. El president, Josep Talavera, també va confirmar que les quotes d’activitats no es cobraran (suposen uns 40.000 euros mensuals) però sí les mensualitats, ja que “tenim despeses que cobrir que són ineludibles”, assenyala.

El Sícoris té gairebé decidit presentar-lo, mentre que Lleida Esportiu i Bàsquet Pardinyes ho estudien

L’ERTO del CT Lleida afecta mig centenar de treballadors i només mitja dotzena continuaran treballant en tasques de manteniment i reformes. “Ens ha costat prendre la decisió però no hi havia cap altra opció, era obligat per salvaguardar el futur de l’entitat”, explica el president, José Luis Solans, que al costat de la junta sospesa quina reducció aplicar a les mensualitats dels socis.

L’expedient de regulació del CT Urgell afectarà setze dels seus 21 treballadors fixos, mentre que tres persones de manteniment, un de l’àrea d’administració i un altre de neteja seguiran les tasques habituals. Òscar Villaverde, el president, es va encarregar de comunicar-ho als treballadors i va deixar clar que, “si algun d’ells té problemes econòmics, des del club se l’ajudarà. No deixarem tirat ningú”, va dir.

Quant a les quotes, no es passaran les d’activitats, ja que estan cancel·lades, però les mensualitats “es cobraran, encara que estudiem quin percentatge de reducció apliquem per poder cobrir les despeses fixes del club”.

Altres clubs i entitats ja han mostrat la seua intenció de presentar un ERTO, com el Força Lleida i el CT Balaguer, que ho faran aquesta setmana, i el Sícoris Club, que ho valora seriosament i que afectaria prop de vuitanta treballadors. L’expedient de regulació al club de bàsquet incumbeix a una vintena de persones, principalment als integrants de la primera plantilla i entrenadors, i al personal d’administració.

El CB Pardinyes també valora seriosament acollir-se a aquesta mesura, encara que Cadí, Llista i Lleida Esportiu de moment no.

tracking