SEGRE

DEPORTES

Sense futbol fins que ho autoritzi el Govern

Acord entre la Federació Espanyola i LaLiga per suspendre competicions

El futbol professional a Espanya no es reprendrà fins que no hi hagi risc per a la salut.

El futbol professional a Espanya no es reprendrà fins que no hi hagi risc per a la salut.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LaLiga i la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) van anunciar ahir que les competicions de caràcter professional no es reprendran fins que així ho dictaminin les autoritats i no existeixi “cap risc per a la salut”. La crisi sorgida pel coronavirus va provocar la suspensió el passat 12 de març de les Lligues de Primera i Segona divisions, mentre que dies abans l’RFEF ja havia ordenat la cancel·lació de totes les competicions de caràcter no professional.

Patronal i Federació van fer públic aquest acord arran de la decisió del Govern de l’Estat d’ampliar dos setmanes més, fins a l’11 d’abril, l’estat d’alarma que inicialment s’havia decretat fins al diumenge 29 de març, davant de la incidència de la pandèmia del coronavirus a Espanya.

Dies abans de la decisió del Govern central, LaLiga va decidir ajornar les dos jornades que s’havien de jugar després de la completada el 8 de març (la 29 i 30 a Primera i la 32 i 33 a Segona), després de l’anunci del Reial Madrid d’establir una quarantena pel contagi d’un jugador de la seua plantilla de bàsquet i la possibilitat de positius en altres clubs que després es van confirmar.

La setmana passada, la UEFA va decidir ajornar al 2021 l’Eurocopa prevista per als mesos de juny i el juliol per afavorir la possible conclusió dels tornejos domèstics i el president de LaLiga, Javier Tebas, havia mostrat el seu optimisme que l’activitat es podria reprendre a mitjans de maig i acabar-se abans del juliol.

L’RFEF i LaLiga van mostrar també el “seu agraïment públic més gran als que estan dedicant els seus majors esforços per prestar els serveis essencials als espanyols”.

“També desitgem mostrar el nostre més sincer record per a tots els morts i una entranyable abraçada del món del futbol per a totes les famílies que estan perdent éssers estimats”, van assenyalar.

D’altra banda, l’RFEF ja havia acordat amb Reial Societat i Athletic ajornar la final de Copa del 18 d’abril i la suspensió de tots els partits de futbol i futbol sala masculí i femení no professionals d’àmbit estatal durant dos setmanes.

La UEFA ajorna les finals de la Champions i l’Europa League La UEFA va anunciar ahir que ajorna les finals de la Lliga de Campions, tant masculina com femenina, i la de la Lliga Europa, totes previstes originalment per al mes de maig, per l’amenaça del coronavirus, encara que no va donar una nova data per a la celebració. “Com a resultat de la crisi del Covid-19 a Europa, la UEFA ha pres formalment la decisió de posposar les finals de clubs originalment programades per al maig del 2020”, va confirmar l’organisme rector del futbol europeu, que va apuntar que encara no s’ha pres una decisió sobre les dates per a la reorganització, encara que s’hi treballa.

tracking