SEGRE

DEPORTES

Córrer a casa per recaptar fons contra la pandèmia

Raúl Arenas impulsa la carrera #YoMeCorono, que tindrà lloc aquest dissabte

Raúl Arenas, entrenant-se a les escales de casa.

Raúl Arenas, entrenant-se a les escales de casa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Raúl Arenas és un atleta de Tàrrega de 42 anys, especialitzat en curses d’ultrafons i que ha protagonitzat en els últims anys diferents reptes solidaris. Dissabte prendrà part en una iniciativa que consisteix a córrer a casa amb l’objectiu de recaptar fons per a la investigació contra el coronavirus i anima tothom a participar en la iniciativa #YoMeCorono.

“Dissabte faré una carrera virtual solidària. Correré 40 quilòmetres per la terrassa de casa meua, non stop i començaré a les 9”, explica, “També la correran grans atletes com Kilian Jornet, Pau Capell o Albert Jorquera. L’objectiu no és competir, sinó fer un donatiu que anirà destinat a #YoMeCorono, un equip de metges que investiguen per ajudar a trobar una vacuna contra aquest virus. També per conscienciar tothom de quedar-nos a casa, però mantenir-nos actius”, afegeix.

La iniciativa, en la qual també participa Kilian Jornet, està oberta a tot el que vulgui col·laborar

#YoMeCorono o #JoEmCorono és una campanya a les xarxes socials promoguda per l’Hospital Germans Trias i Pujol, la Fundació de Lluita Contra la Sida i la Fundació Irsicaixa, que té com a objectiu recaptar fons per a la investigació de la pandèmia del coronavirus. “Per participar cal inscriure’s a la seua pàgina web, fer un donatiu i explicar quina distància correràs”, afegeix Raúl. “Es pot fer al pàrquing, a la terrassa o dins del pis. L’important és que tots ajudem a aquest objectiu”, afegeix. La seua carrera de 40 quilòmetres per la terrassa es podrà seguir a través de la seua marca a les xarxes socials: Sempre Endavant Raúl Arenas.

Resident des del 2003 a Tàrrega, on es va traslladar des de Bell-lloc, Arenas ha protagonitzat diversos reptes solidaris. “El primer –explica– va ser el 2016. Vaig recórrer 485 km en cinc etapes per recaptar fons per al Club Esportiu Alba i vaig recaptar 3.450 euros”, explica. El 2018 va fer 189 km non stop des de la Val d’Aran fins a Tàrrega i va recaptar 3.840 euros per ajudar en el tractament d’una nena de Térmens que patia una lesió cerebral i l’any passat va córrer 190 km des de Llívia fins a Tàrrega per complir el somni d’una jove tetraplègica de veure publicat un conte seu. Va recaptar 5.100 euros.

tracking