SEGRE

DEPORTES

Deu milions als clubs

La Secretaria General de l’Esport assegura una línia de crèdit perquè les entitats tinguin liquiditat durant la inactivitat || El programa ARC s’allarga un any més per als 530 esportistes becats

Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, en la compareixença al Parlament.

Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, en la compareixença al Parlament.DAVID ZORRAKINO / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Secretaria General de l’Esport ha impulsat un paquet de mesures per compensar els perjudicis econòmics provocats pel Covid-19 al sector i contribuir així en la recuperació una vegada superada la situació actual. Entre aquestes actuacions, destaca una línia de finançament directe de deu milions d’euros entre l’Institut Català de Finances i el Consell Català de l’Esport, destinat a l’esport català.

D’aquesta forma, la línia de finançament cobreix necessitats de liquiditat. El Govern avala el 80 per cent dels préstecs que atorguin les entitats financeres, que assumiran el 20 per cent restant. Són préstecs a quatre anys amb el primer any de carència. A més, per als que no tinguin accés a crèdit mitjançant les entitats financeres, es crea una línia de finançament directe de deu milions d’euros per a operacions d’entre 20.000 i 300.000 euros amb carència del primer any i termini de retorn màxim de cinc anys. “El que més ens estan demanant és tresoreria. L’aturada de l’activitat significa una parada d’ingressos i necessiten diners per no haver d’abaixar la persiana”, assegura Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, que va afegir que “mantindrem les subvencions a entitats per dur a terme activitat o proves esportives malgrat que no es realitzin”, va explicar Figueras en una entrevista al diari Sport.

Tiren endavant les línies de l’avantprojecte del 2020, sense esperar a l’aprovació dels pressupostos

“L’olimpisme és un moviment propici per poder recuperar alegria, il·lusió i ganes de viure”

D’aquesta forma es mantindran i s’agilitzaran els procediments de convocatòries de subvencions de concurrència pública i de subvencions nominatives corresponents als programes i línies de subvencions previstes en l’avantprojecte del pressupost del 2020, sense esperar l’aprovació del pressupost de la Generalitat. “De diners per fer-ho tot no en tenim. Però intentarem assumir l’impacte d’aquestes mesures sense que el sector ho noti. Ho farem prioritzant la destinació de recursos al sector i deixarem per a més endavant actuacions previstes com a modernització d’instal·lacions i renovació d’equipament”, assenyala Figueras.

Pel que fa als esportistes del programa d’Alt Rendiment Català i a causa de l’ajornament dels Jocs Olímpics de Tòquio, l’SGE prorrogarà el Programa ARC fins al 2021, amb l’objectiu de garantir als 530 esportistes catalans inclosos que tinguin les mateixes condicions. “Si algun d’ells vol abandonar el programa ningú els obligarà a seguir, però si volen continuar mantindrem el nostre suport. A més, tindrem prou flexibilitat perquè puguin entrar-hi d’altres”, diu Figueras. La Secretaria General de l’Esport garantirà l’aportació econòmica necessària de nou milions d’euros per fer efectiva la pròrroga d’un any, que s’afegiran als 36 ja destinats al cicle 2017-2020.

“Estem adequant la situació a cada cas que ens trobem. Per exemple, vam haver de buscar una fórmula que permetés que les hípiques poguessin treure els cavalls, perquè no poden estar tancats en un box durant dos mesos. Així que el que volem és que la gent sàpiga que hi ha una via de comunicació oberta, que ningú deixi de preguntar la seua casuística per poc important que pensi que és. És un confinament actiu gràcies a les tecnologies així que intentarem resoldre tots els casos que puguem”, va afegir Figueras sobre la situació actual.

El COE assegura que tots els esportistes mantindran les beques olímpiques Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), va assegurar al diari El País que tots els esportistes mantindran les beques, malgrat l’ajornament dels Jocs de Tòquio.

tracking