SEGRE

DEPORTES

Ulleres 'anticoronavirus' per a la Seu i Almenar

El dakarià Jaume Betriu s’uneix a la iniciativa amb Nani Roma i Laia Sanz

Jaume Betriu.

Jaume Betriu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot lleidatà Jaume Betriu, que aquest any ha competit per primera vegada al Ral·li Dakar, s’ha unit a la iniciativa Ulleres MX Anti-Coronavirus, impulsada pel tretze vegades campió d’Espanya de motocròs, el gadità José Butrón, i ha donat bona part de la col·lecció d’ulleres de moto a diferents centres hospitalaris de l’Alt Urgell, la seua comarca, i a residències per a la tercera edat d’Almenar, zona en la qual un dels seus familiars exerceix com a metge.

“Tot el que puguem fer és poc per ajudar que el personal sanitari vagi una mica més protegit, que són els que estan en primera línia combatent”, va dir el pilot de Coll de Nargó, que va fer donació de dos caixes amb ulleres que ha anat acumulant durant aquests anys com a pilot professional. “Vaig fer una entrega a les ambulàncies de la Seu, perquè les repartissin pels centres que creguessin convenients, i també per a les residències d’ancians d’Almenar”, explica. Ara Betriu està contactant amb pilots, tant de la província com de tot Catalunya, per aconseguir més ulleres per enviar als centres d’assistència primària de Tàrrega i Mollerussa.

Betriu ha contactat amb companys per recaptar més ulleres per als CAP de Mollerussa i Tàrrega

“En aquests dies difícils és important posar un granet de sorra i ajudar la gent que ho passa malament”

Tot va començar amb la trucada d’un metge amic de José Butrón que li demanava unes ulleres especials de les que ell utilitzava davant de la falta d’equips de protecció individual (EPI) a l’hospital. A partir de llavors, una reguera de solidaritat es va disparar entre els motoristes, començant per Nani Roma, campió del Dakar, a qui van seguir altres com la també dakariana Laia Sanz i la seua parella Jaume Betriu. “És una gran iniciativa de José Butrón i de Nani Roma d’enviar aquestes ulleres a qui els faci falta. No són les homologades, però en molts llocs que treballen sense protecció els serà d’ajuda”, assegura la tretze vegades campiona mundial de trial i cinc d’enduro que aquests dies es troba confinada a Coll de Nargó al costat del lleidatà.

A aquesta iniciativa també es va adherir dies enrere l’equip lleidatà de supermoto Suzuki Grau Racing, que va fer entrega d’un bon nombre d’ulleres de pilot als sanitaris de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, mentre que la formació del Lleides, establerta a Albatàrrec i pràcticament de freestyle, va llançar una línia de samarretes que es pot adquirir a través de la seua pàgina web i de la recaptació de la qual, un 20 per cent anirà destinada a un col·legi de metges per combatre la crisi sanitària del coronavirus a la província.

Jaume Betriu.

Jaume Betriu.

Jaume Betriu.

Jaume Betriu.

tracking