SEGRE

DEPORTES

Wiese, exjugadora del Cadí, primer positiu a la WNBA

“Els únics símptomes que tinc són la pèrdua de gust i olfacte”, assegura

Sydney Wiese, durant un dels seus últims duels amb el Cadí.

Sydney Wiese, durant un dels seus últims duels amb el Cadí.AGUSTÍ PEÑA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

José Perurena, president de la Federació Internacional de Piragüisme, evoluciona favorablement a l’hospital La Luz de Madrid, on es troba ingressat després de donar positiu. Perurena, de 74 anys, va estar dos dies amb febre fins que els metges, dimecres, van recomanar el seu trasllat a l’hospital. “Encara que rep oxigen, ja no té febre i evoluciona bé”, van assenyalar fonts de la federació. El directiu, que no optarà a un nou mandat després de 12 anys en el càrrec, presideix també la International World Games Association, que celebrarà els Jocs Mundials als EUA el 2021.

la seu d’urgell

Va rescindir el contracte per recomanació de la WNBA i després va viatjar al seu país fent escala a Mèxic

La nord-americana Sydney Wiese, que a mitjans de mes va rescindir el contracte amb el Cadí la Seu per tornar al seu país, s’ha convertit en la primera jugadora de la WNBA a donar positiu per Covid-19. Wiese, que pertany a la franquícia de les Sparks, va assenyalar a les xarxes socials que es troba bé, però manté la quarantena a Phoenix per evitar el contagi. “Els únics símptomes que tinc són la pèrdua de gust i olfacte. No vaig poder fer-me el test perquè no mostrava els símptomes necessaris i el cap de setmana passat vaig aconseguir fer-lo gràcies a un doctor amic de la família. Aquest matí, el de divendres, he rebut els resultats i són un positiu. No he tingut ni tos, ni febre ni falta d’aire, però el millor que puc fer en aquests moments és continuar tancada a casa, no tenir relacions socials amb ningú, que és el que hauria de fer tothom, ja que moltes persones poden ser asimptomàtiques com jo”, va assenyalar Wiese al seu compte d’Instagram. L’exjugadora del Cadí la Seu va remarcar que no s’està veient amb ningú de la seua família i que, encara que és al mateix domicili que els seus pares, manté la quarantena i l’aïllament respecte a la resta de la població de Phoenix. Tampoc han mostrat símptomes de contagi cap de les que van ser les seues companyes al Sedis, així com el cos tècnic.

Wiese va ser una de les primeres jugadores que van sol·licitar permís per abandonar el club després de les primeres suspensions a la Lliga i, de fet, va rescindir el contracte amb el Sedis per recomanació de la WNBA, ja que la competició als Estats Units s’havia de reprendre al maig i no podien garantir la seua tornada. Així, la jugadora va arribar al seu país el passat dia 13 fent escala a Mèxic i eludint la restricció de vols als Estats Units. La fase regular de la WNBA estava programada per començar el 15 de maig, encara que va quedar suspesa com la resta de competicions als Estats Units. La comissionada Cathy Engelbert va emetre un comunicat la setmana passada dient que la competició està treballant amb experts en salut i metges per determinar quan podrà començar.

elda

El porter de l’Handbol Elda, Francisco Tirado, que a començaments de mes va ser diagnosticat de coronavirus, va confirmar ahir que ha superat la malaltia i va assegurar que el confinament l’ha fet adonar-se “del molt que ha fet per mi l’handbol” i que li ha servit per mantenir-se optimista. “Semblava un cas de contagi lleu al tractar-se d’una persona jove, vaig poder anticipar-me i superar-lo. Vaig rebre molt suport i això ha estat el que ha fet suportable aquest aïllament. Ha estat complicat a nivell psicològic, és el que m’ha costat més”, va afegir el porter, que va rebre l’alta mèdica el divendres de la setmana passada.

lleida

L’ICG Força Lleida, que dimecres va presentar un ERTO, segueix, com la resta d’equips de la LEB Or, pendent que la Federació Espanyola (FEB) prengui una decisió sobre la competició.

En una entrevista a 18 presidents i directors esportius per part d’Ignacio Ojeda per a Pobla FM, són molts els que aposten per la cancel·lació. Félix González, president del Força Lleida i membre de la comissió delegada, comenta que des de la LEB Or no s’han pogut posicionar, ja que “no hem fet peticions concretes a la Federació. En els clubs hi ha una gran divisió d’opinions, però el que està clar és que amb el pas del temps tots anirem decantant-nos en favor de la cancel·lació”. “No es volen agafar els dits, van ajornant en funció de les decisions superiors”, assenyalen des d’un club. “El primer és veure si la FEB té legitimitat per cancel·lar la competició”, alerta un altre.

“La FEB no pot arriscar-se a tancar i que després l’ACB decideixi que juga”, apunten Tony Ripoll, del Castelló, i Félix González. “La FEB no vol tancar si no és amb el suport del CSD o del Govern, com més força tingui el que prengui la decisió, més problemes s’eviten. Estan esperant que se li doni nul·litat a aquesta temporada per no enxampar-se les mans. Almenys que ofereixin propostes, tots sabem que és impossible començar el 12 d’abril”, apunten diversos clubs.

La Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI) ha consensuat la cancel·lació de totes les proves fins que la situació ho permeti, i n’ha declarat algunes de desertes. En el pla esportiu, es va aprovar que, en esquí alpí, la Copa d’Espanya Ciutadans i la Copa d’Espanya Màster quedin desertes, mentre que a la Copa d’Espanya sub-14 i sub-16 s’utilitzarà la classificació a 14 de març per determinar els resultats finals. A més, a la Copa d’Espanya de snowboard també es prendrà la classificació des d’aquesta mateixa data, el mateix que a la Copa de freestyle i que a la Copa de fons.

Sydney Wiese, durant un dels seus últims duels amb el Cadí.

Sydney Wiese, durant un dels seus últims duels amb el Cadí.AGUSTÍ PEÑA

tracking