SEGRE

DEPORTES

Àlex Márquez, campió virtual

Guanya l’#StayAtHomeGP, en el qual deu pilots del Mundial van competir a través d’un videojoc sobre el traçat de Mugello || Els seu germà Marc, campió de MotoGP, acaba al cinquè lloc

Àlex Márquez creua la línia de meta de manera virtual en el primer Gran Premi #StayAtHome.

Àlex Márquez creua la línia de meta de manera virtual en el primer Gran Premi #StayAtHome.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Àlex Márquez (Repsol Honda) va guanyar ahir el primer Gran Premi d’eSports, prova en la qual deu pilots del Mundial de MotoGP es van enfrontar sobre el circuit virtual de Mugello, com a part de la iniciativa que el campionat ha desenvolupat per fer més suportable el confinament. Per la seua banda, Marc, campió mundial de MotoGP, va haver de conformar-se amb la cinquena posició.

El circuit va oferir emoció en la primera edició de l’#StayAtHomeGP, amb els pilots lleidatans atacant des que es van apagar els llums del semàfor. La carrera va ser retransmesa pels canals oficials de MotoGP i, encara que els comentaris eren en anglès, es podia escoltar parlar els pilots entre ells. La pole va ser per a Quartararo, però una mala sortida el va fer caure fins als últims quatre llocs. Àlex Márquez i Bagnaia es van destacar aviat, passant molt junts la primera volta, però el pilot lleidatà es va mantenir més ferm i va aconseguir un avantatge cada cop més gran fins al punt de guanyar amb un marge de 7 segons. Marc Márquez, que abans de la retransmissió va aclarir que no hi juga gaire, va acabar en cinquena posició a 14 segons del seu germà, encara que per uns moments va arribar a formar part del grup capdavanter. Allunyats van quedar Àlex Rins i Joan Mir, que no van tenir la seua millor actuació. Per la seua part, Maverick Viñales va firmar una bona classificació però li va passar el mateix que a Quartararo. Al llarg de la prova va poder remuntar i es va col·locar en tercera posició, i va acusar les poques voltes que es van fer, sis, perquè cada cop s’atansava més a Bagnaia. A prop va quedar Quartararo, que també va aconseguir millorar. Les dos últimes posicions van ser per al portuguès Miguel Oliveira i Aleix Espargaró, que no van poder brillar en aquesta iniciativa del món dels esports electrònics.

Per ara, els pilots del Mundial segueixen pendents de l’evolució de la pandèmia del coronavirus, que ja ha retardat l’inici del campionat fins al 17 de maig, al Gran Premi de França, encara que no està confirmat que pugui arribar a disputar-se. Fins ara, el Mundial ha hagut de cancel·lar el GP de Qatar i traslladar el de Tailàndia mentre busca col·locació per a les proves dels EUA, l’Argentina i Jerez.

tracking