SEGRE

DEPORTES

Els Jocs de Tòquio apunten a finals de juliol del 2021

La cita olímpica començaria el dia 23 d’aquell mes i acabaria el 8 d’agost

El rellotge del compte enrere per als Jocs Olímpics es va aturar a Tòquio després de la cancel·lació.

El rellotge del compte enrere per als Jocs Olímpics es va aturar a Tòquio després de la cancel·lació.RODRIGO REYES MARIN/ZUMA WIRE/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Olímpic Internacional (COI) es va veure forçat a ajornar els Jocs de Tòquio i ara l’organisme rastreja la millor opció al calendari de l’any vinent. Malgrat no donar dates, encara que deixant entreveure diferents opcions, diversos mitjans apunten al juliol del 2021 com el mes més propici. El dia triat per a la cerimònia d’obertura seria la 23 de juliol i l’esdeveniment acabaria el 8 d’agost. Aquesta data ha estat revelada pel The New York Times, diari que ha estat informat per una font del COI. Tanmateix, el portaveu de l’organització, Mark Adams, va titllar ahir d’“especulació” la notícia del diari nord-americà. Malgrat això, al Japó, país de la pròxima seu olímpica, també es va informar en el mateix sentit. La cadena pública NHK també parla de les mateixes dates, encara que no era la principal opció del COI per celebrar els Jocs per les altes temperatures que registra Tòquio en aquella part de l’any, especialment per la prova de la marató. No obstant, l’atapeït calendari esportiu no ofereix gaires alternatives.

Si es confirmen les dates, els Jocs de Tòquio se celebrarien just un any després, ja que les dates programades fins a l’aparició de la pandèmia del coronavirus eren del 24 de juliol al 9 d’agost. Una cita que el COI va mantenir durant setmanes fins que la pressió de diferents federacions esportives i esportistes els va obligar a ajornar. Per ara, el COI no ha parlat de cap data concreta però tant el mitjà japonès com el nord-americà afirmen que en els propers dies es podria prendre una decisió. El diari americà explica que l’organisme olímpic té prevista una reunió d’urgència.

Un grup de treball del COI, denominat Here We Go (Som-hi), està treballant en relació amb la reprogramació dels Jocs Olímpics en col·laboració amb les 33 federacions internacionals presents al programa olímpic. Les converses podrien portar a “una conclusió” d’aquí a una setmana, va assenyalar dissabte Yoshiro Mori, president del comitè organitzador. El dimarts de la setmana passada, durant l’anunci d’ajornament, el primer ministre japonès Shinzo Abe va afirmar que els pròxims Jocs seran “el testimoni de la derrota del virus” davant de la humanitat.

tracking