SEGRE

DEPORTES

Acusen de suborn un membre de Tòquio 2020

Hauria rebut 8,2 milions de dòlars per convèncer altres alts càrrecs

Imatge de la ciutat de Tòquio, que acollirà els Jocs Olímpics al juliol i agost de l’any que ve.

Imatge de la ciutat de Tòquio, que acollirà els Jocs Olímpics al juliol i agost de l’any que ve.VIOLA KAM /SOPA IMAGES VIA ZUMA W / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica continua escatxigant l’organització dels Jocs Olímpics de Tòquio, que ara ha estat acusada de subornar membres influents relacionats amb el COI quan la ciutat era candidata. Haruyuki Takahashi, executiu de l’agència de publicitat Dentsu Inc., hauria rebut 8,2 milions de dòlars per convèncer alts càrrecs relacionats amb l’esport, amb Lamine Diack com a principal sospitós, segons dades de l’agència Reuters.

Diack, expresident de la IAAF i exmembre del Comitè Olímpic Internacional, investigat per la justícia francesa en un altre cas de corrupció, hauria estat un dels que haurien rebut de Takahashi regals com càmeres i rellotges, concretament de la marca Seiko, per un valor de 46.500 dòlars. “Són barats”, va assenyalar Takahashi, que després d’aquesta gestió va passar a formar part del comitè organitzador de Tòquio 2020. L’empresari reconeix haver rebut els pagaments, però nega que utilitzés els diners de manera fraudulenta. Lamine Diack es va reunir amb representants olímpics africans un dia abans de la votació per decidir la cita olímpica del 2020, el 2013, i va informar que votaria la candidatura japonesa, però no va influir en la decisió de cap dels votants, va assegurar a Reuters un dels advocats de Diack.

El senegalès Lamine Diack, exmembre del COI, hauria rebut regals per part d’un empresari japonès

Les acusacions sobre el senegalès vénen de lluny, ja que França l’investiga com a beneficiari de 2,3 milions de dòlars pagats per l’organització de Tòquio a través d’una consultoria de Singapur. Amb motiu d’aquest cas, el Govern japonès ha facilitat a la fiscalia francesa els registres financers de la candidatura. D’altra banda, Tòquio també va pagar 1,3 milions de dòlars a un institut sense finalitats de lucre dirigit per l’exprimer ministre japonès Yoshiro Mori, cap del comitè organitzador dels Jocs Olímpics.

El CSD ofereix assessorament psicològic per als esportistes El Consell Superior d’Esports (CSD), en col·laboració amb l’Agència Espanyola de Protecció de la Salut en l’Esport (AEPSAD), ha posat en marxa un nou servei d’assessorament psicològic per a esportistes, a través del Programa d’Atenció a l’Esportista d’Alt Nivell. L’objectiu d’aquesta iniciativa és ajudar els esportistes a afrontar la situació excepcional que ha obligat a suspendre les competicions estatals i internacionals i a ajornar els Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020. El suport psicològic inclou una línia d’atenció personalitzada, que comptarà amb un grup de professionals de l’AEPSAD, liderats pel psicòleg esportiu del Centre de Medicina de l’Esport de la mateixa, Pablo del Río, al costat d’unes guies i suports de treball per al seguiment de l’esportista amb pautes per poder afrontar la realitat.

tracking