SEGRE

DEPORTES

“El Barça no ha tingut cap ingrés des del 14 de març”

Bartomeu dóna suport als jugadors i xifra l’estalvi en 16 milions, “insuficients per evitar l’ERTO”

Portada de ‘L’Équipe’.

Portada de ‘L’Équipe’.MARC GONZÁLEZ ALOMA / AFP7 / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona, va assenyalar ahir a Catalunya Ràdio que l’ERTO que s’aplicarà al club suposa un estalvi de 16 milions d’euros, un 5,75% anual de les fitxes dels jugadors, percentatge insuficient per evitar la mesura, ja que no hi ha ingressos des del 14 de març. “Els 16 milions no són suficients per evitar l’ERTO. El Barça no té res des del dia 14. El Museu no està obert, no hi ha drets de televisió, hospitality, entrades... No són pèrdues, però deixem d’ingressar molts diners”, va assenyalar, abans d’afegir que espera que aquesta situació no s’allargui més de dos mesos. “Hem parlat amb els professionals per reduir el salari dels jugadors, però també hem pres una mesura amb els empleats. Afecta a tothom. Amb els jugadors professionals hi ha hagut un acord. En aquest ERTO que fem, els jugadors i el club complementaran amb els seus salaris el dels empleats mentre duri aquesta situació”, va assenyalar.

En relació amb el comunicat dels jugadors, en el qual criticaven les filtracions de la directiva, Bartomeu va explicar que “els futbolistes mai s’han negat a abaixar-se el sou. El 20 de març hi va haver una reunió en la qual van admetre aquesta necessitat. No és fàcil per a un col·lectiu quan no es pot veure arribar a un acord. Han de tenir xarrades i han durat 10 dies. No em consta que hi hagués jugadors en desacord, però havien de parlar”, va aclarir el president. “La seua visió va ser oberta. Tant els del futbol com els de la resta de seccions. Ha estat modèlic com s’han portat. Aquest dos per cent extra que han posat els jugadors, és d’una generositat que ens fa estar contents. Estic orgullós de tots”, va afegir.

La plantilla al complet va acceptar ahir la rebaixa salarial del 70% tot i que algun hi estava en contra

La plantilla per complet del conjunt blaugrana de bàsquet va acceptar ahir la rebaixa salarial a què s’havien adherit la resta dels equips. Alguns jugadors no acceptaven en un primer moment l’acord del 70% del salari, tal com va confirmar el mateix Josep Maria Bartomeu.

Portada de ‘L’Équipe’.

Portada de ‘L’Équipe’.MARC GONZÁLEZ ALOMA / AFP7 / EUROPA PRESS

Portada de ‘L’Équipe’.

Portada de ‘L’Équipe’.MARC GONZÁLEZ ALOMA / AFP7 / EUROPA PRESS

tracking