SEGRE

DEPORTES

Els germans Márquez donen material a l'Arnau

Aparells de radiologia digital portàtil i analitzadors de gasos per a semicrítics

Els germans Márquez han fet la seua aportació per pal·liar l’efecte del coronavirus a Lleida.

Els germans Márquez han fet la seua aportació per pal·liar l’efecte del coronavirus a Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els germans Marc i Àlex Márquez, pilots de Repsol Honda al Mundial de MotoGP, han fet una donació de material sanitari al Hospital Universitari Arnau de Vilanova per donar suport en la lluita contra el coronavirus i ajudar els pacients que són víctimes de la pandèmia. Els pilots de Cervera han donat uns equips per al control de pacients semicrítics afectats pel Covid-19, uns aparells de radiologia digital portàtil i analitzadors de gasos. Aquests equips permetran dur a terme el seguiment a peu de llit dels pacients amb una afectació pulmonar greu. Marc i Àlex s’han afegit així a les empreses i altres particulars que aquests dies han fet donacions a l’HUAV, ja sigui a través d’aportacions econòmiques o mitjançant l’entrega de material protector.

“Molta força a tots els sanitaris”, va assenyalar Marc, campió mundial de MotoGP, al costat del seu germà Àlex, que debuta aquesta temporada en la categoria reina del campionat. “Des de la Gerència Territorial de l’Institut Català de la Salut (ICS) de Lleida, Alt Pirineu i Aran i Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) agraïm aquestes mostres de solidaritat que ajuden els professionals a continuar desenvolupant la seua tasca en les millors condicions possibles en aquests moments tan difícils que està vivint la societat”, va assenyalar el centre hospitalari després de rebre la donació per part dels germans Márquez. Els lleidatans segueixen a l’espera d’iniciar la temporada, ajornada a causa de la crisi sanitària.

Iannone, sancionat durant 18 mesos per dopatge

La Federació Internacional de Motociclisme ha sancionat amb 18 mesos Andrea Iannone (Aprilia) pel positiu per esteroides al Gran Premi de Malàisia, pel qual el company d’Aleix Espargaró no podria competir fins a la temporada 2021. L’italià va donar positiu per una substància prohibida, dostranolona, en un control antidopatge després de la prova de Malàisia del 2019 i havia estat suspès provisionalment per la FIM. L’organisme el va castigar finalment amb 18 mesos, encara que va reconèixer que l’expilot de Ducati i Suzuki no havia comès la infracció amb coneixement. “S’ha reconegut l’absència total de frau i la naturalesa accidental de la ingesta d’esteroides, admetent, de fet, la tesi de la contaminació dels aliments, un fet que mai abans no havia succeït”, va assenyalar Aprilia. Aquest aclariment obre a la marca noves possibilitats d’apel·lació per al pilot, que recolzarà en el seu recurs davant del Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS). A l’espera que aquest recurs d’apel·lació prosperi, la sanció imposada a Iannone el deixaria sense córrer fins al 16 de juny del 2021, per la qual cosa es perdria tota aquesta temporada del Mundial.

tracking