SEGRE

DEPORTES

CN Tàrrega, CN Cervera i Sícoris presenten ERTO

Altres clubs, com el CB Lleida i CN Mollerussa, no cobren les quotes de soci

El Sícoris Club té un gran nombre d’instal·lacions.

El Sícoris Club té un gran nombre d’instal·lacions.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presentació d’expedients de regulació temporals d’ocupació (ERTO) s’ha convertit gairebé en una obligació per a les empreses i clubs esportius a fi d’assegurar la seua supervivència mentre es manté l’estat d’alarma decretat pel Govern central, que ha provocat el tancament de totes les instal·lacions esportives i la paralització de les competicions.

Molts són els clubs i entitats vinculats a l’activitat física de Lleida i província que s’han acollit a aquesta mesura amb l’objectiu de reduir les despeses durant un període en què els ingressos són pràcticament nuls. Fa un parell de setmanes, van presentar un ERTO tres dels clubs socials i esportius més importants de la ciutat, CN Lleida, CT Lleida i CT Urgell, al marge del gimnàs Ekke, que és el que més socis té a la capital, i Força Lleida i CTT Borges.

Clubs com el CT Lleida, CT Urgell, CN Lleida, Força Lleida i Ekke ja s’havien acollit a aquesta mesura

Recentment l’ha tramitat el Sícoris Club, una mesura que afectarà mig centenar dels treballadors. “No ens ha quedat més remei perquè la situació és molt greu”, apunta el president, Eduard Abella, que també va anunciar una rebaixa de les quotes de socis durant l’estat d’alarma de cinc o sis euros, i les que afecten menors de divuit anys queden condonades.

També s’han acollit a un ERTO, entre d’altres, el CN Tàrrega, que afecta set treballadors (cinc entrenadors de bàsquet i natació, una administrativa i al conserge del pavelló, que és propietat del club) i el CN Cervera, que afecta únicament el director esportiu.

“És una mesura obligada per subsistir com a club”, afirma Maitxe González, presidenta de l’entitat de l’Urgell, que també ha acordat reduir a la meitat les quotes de soci del mes d’abril, i de maig si persisteix el confinament. Albert Carbonell, màxim responsable del CN Cervera, reconeix que aquesta mesura “és l’única manera que tenim de reduir les despeses i sobreviure per a clubs com el nostre”. L’entitat ha mantingut les quotes però serà flexible per a aquells socis que, per la situació actual, no puguin fer-se càrrec del pagament.

Diversos clubs que han pres altres mesures, com són els casos del CB Lleida i CN Mollerussa. L’entitat de bàsquet ha optat per no cobrar la mensualitat d’abril a les jugadores, i els entrenadors han accedit a cobrar la meitat de la nòmina de l’abril, una mesura que pal·liarà la manca d’ingressos durant la inactivitat.

El club del Pla, per la seua banda, encara no ha decidit res sobre la qüestió, tot i que la presidenta, Rosa Ribera, reconeixia ahir que “al final no ens quedarà cap altra sortida si la situació s’allarga”. Aquesta entitat, que compta amb quatre treballadors en nòmina, ha acordat no cobrar les mensualitats del març i l’abril als socis. El CB Pardinyes ha decidit no presentar un ERTO esperant que es cancel·li la Lliga.

“De moment, no sabem com acabarà tot, si al ser primers podrem pujar, però tampoc sabem si podrem assumir aquest ascens perquè la situació econòmica després de la crisi serà molt gran”, va dir Joan Biscarri, vicepresident del club, que no presentarà un ERTO.

El possible ascens del CTT Balaguer a la Superdivisió, en l’aire El tenis taula també s’ha vist afectat per la pandèmia del coronavirus, fins a tal punt que la Federació Espanyola ha decretat la cancel·lació de totes les lligues nacionals (vegeu SEGRE d’ahir). La decisió, que s’ha de ratificar a finals de mes, permetria a l’Asisa Vall Borges aconseguir el subcampionat de Superdivisió i al CTT Balaguer, recuperar la màxima categoria femenina que va perdre fa un any, ja que ocupa la primera posició sense haver perdut ni un partit. No obstant, aquest ascens, si s’arriba a aprovar, està en l’aire per la situació econòmica que portarà la pandèmia.

tracking