SEGRE

DEPORTES

Nadadors sense piscina

Els clubs lleidatans es preparen ‘online’ a casa però veuen perduda la temporada, malgrat no estar anul·lades les proves de l’estiu || Exercicis de ‘core’ i càrdio

Una captura de pantalla dels nadadors del CN Lleida durant una sessió conjunta ‘online’.

Una captura de pantalla dels nadadors del CN Lleida durant una sessió conjunta ‘online’.CN LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Obligats al confinament a casa, els nadadors lleidatans s’han quedat sense piscines per entrenar-se. Exercicis de força, de core (abdominals i lumbars, entre d’altres), d’agilitat i de càrdio són fonamentals en aquests moments per intentar no perdre gaire la forma física allunyats de l’aigua i de cara al reinici de les competicions. En principi, la Federació Espanyola de Natació les va suspendre el 12 de març passat amb una durada inicial d’un mes, entre les quals el Campionat d’Espanya Absolut i Júnior que s’havia de disputar a Sabadell des de dimecres fins demà diumenge.

Els clubs lleidatans recorren a la imaginació. David Pifarré, director tècnic del CEN Balaguer, per exemple, diu que “jo els passo dos entrenaments cada dia, de dilluns a dissabte, i alguns d’ells queden per fer-ho conjuntament online. Dilluns ho farem tots en directe. I als més petits els estem ensenyant a entrenar-se, a saber veure com van en el marcador del temps, o de vegades els faig veure una pel·lícula i els pregunto després quins valors han vist que transmet”.

Treballen aspectes físics menys habituals en la seua rutina o els més petits aprenen a saber-se entrenar

Al CN Lleida s’entrenen online una quarantena de nadadors. Paula Juste, la millor nadadora lleidatana de l’actualitat, és conscient que “serà molt difícil recuperar la forma al no poder tenir contacte amb l’aigua”, però hi veu el costat positiu. “Almenys ens veiem tots i fem exercicis que normalment no podem fer”, diu. “L’important és no desconnectar-nos”, apunta el seu entrenador Josep Maria Rojano. Fran Cabrera, del CN Tàrrega, també ha donat pautes als seus pupils. “S’entrenen de dilluns a divendres, unes vegades online i d’altres fan exercicis a casa que els encarreguem”, explica.

El pitjor de tot, encara que oficialment les competicions d’estiu no han estat suspeses, és que veuen perduda la temporada. “Si s’arriben a disputar algunes competicions serà amb un rendiment lamentable. La temporada està desmuntada”, diu Joan Seguí, del Club Inef.

David Pifarré, que aquesta setmana va participar amb 170 tècnics en una classe online amb el bronze olímpic a Seül’88 Sergi López (ara entrenador a la Universitat de Virgínia Occidental), hi veu una oportunitat “per als entrenadors que, a partir d’ara, farem més sessions online en lloc de fer quilòmetres per reunir-nos”.

tracking