SEGRE

DEPORTES

Tebas preveu reiniciar la Lliga el 29 de maig o el 6 de juny

Diversos països són partidaris que la Champions es disputi el mes de juliol

Javier Tebas, president de LaLiga, està decidit a finalitzar les competicions.

Javier Tebas, president de LaLiga, està decidit a finalitzar les competicions.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de LaLiga, Javier Tebas, va explicar ahir que no pot “assegurar si serà amb gent o sense gent”, però que sí que pot garantir que les competicions nacionals i europees de clubs “acabaran segur” aquesta temporada, i va afegir que la possibilitat de cancel·lar-les és “un malson” que ara mateix ni es planteja. “Creiem que podem reemprendre la Lliga el 29 de maig o el 6 de juny. És una planificació que tenim a Espanya i en diferents països. Si comencem la Lliga el 29 de maig, el mes de juliol serà per a la Champios. Si comencem el 6 de juny, totes les competicions es jugarien fins al 31 de juliol i, si reprenem la Lliga a finals de juny, la Champions la jugaríem a l’agost.”

“Són escenaris que em donen la seguretat que totes dos competicions s’acabaran. No puc assegurar si serà amb gent o sense gent, però acabarem les competicions segur”, va assenyalar Tebas durant una reunió a distància amb premsa internacional, en què va admetre la possibilitat que es jugui a porta tancada.

Respecte a aquesta opció, va recalcar que “no hi haurà aficionats als estadis fins que no ho diguin les autoritats sanitàries”, ja que “no és una decisió que depengui de LaLiga ni dels clubs. Ja estem calculant quina pot ser la disminució en la venda d’entrades”, va explicar, després de lamentar que ha resultat “impossible” arribar a un acord global amb l’AFE per retallar els sous, ja que la reunió entre LaLiga i el sindicat per tractar el tema dels ERTO es va finalitzar sense acord.

Sobre aquesta qüestió, va afegir que “els vuit clubs que ja s’han sotmès a un ERTO han reduït al 70 per cent el salari dels jugadors.

Una altra sèrie de clubs està arribant a acords individuals amb els jugadors acceptats per tota la plantilla, en general amb una reducció de salaris del 20 per cent si no es juga, del 10 per cent si es juga a porta a tancada i del 5 si es juga amb públic”. Respecte a disputar partits cada setanta-dos hores, LaLiga va aclarir ahir que “no s’ha arribat a cap tipus d’acord ni ha sotmès res a votació i, en conseqüència, no s’ha aprovat res”, després que l’AFE (vegeu el desglossament), donés per descomptat que serà així.

Així mateix, va negar que fos cert que s’hagués acordat jugar partits cada quaranta-vuit hores.

tracking