SEGRE

DEPORTES

Guerra a la junta del Barça

Bartomeu insta a dimitir els vicepresidents Emili Rousaud, designat com el seu successor, i Quique Tombas, així com els directius Silvio Elías i el lleidatà Josep Pont || Van qüestionar la seua continuïtat

Josep Maria Bartomeu continua acumulant problemes a la junta directiva del club blaugrana.

Josep Maria Bartomeu continua acumulant problemes a la junta directiva del club blaugrana.XAVI BONILLA / AFP7

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça afronta una altra crisi institucional, després que Josep Maria Bartomeu, president de l’entitat, instés a dimitir dimarts a la nit els vicepresidents Emili Rousaud, designat com el seu successor, i Quique Tombas, així com Silvio Elías, responsable del filial, i el lleidatà Josep Pont, de l’àrea comercial. Els quatre van qüestionar la continuïtat de Bartomeu després de la polèmica de les xarxes socials, el Barça Gate, i se’ls acusa de “no fomentar la cohesió” de la junta directiva.

La directiva blaugrana havia previst una reunió telemàtica durant la tarda de dimarts per tractar la crisi del coronavirus, però no va arribar a produir-se, ja que Bartomeu va tenir converses telefòniques amb tots els membres de la junta per fer-los saber els seus plans. El president havia elegit les persones que han de substituir dos dels membres deslleials. Jordi Moix, que ja és vicepresident, s’ocuparà de les àrees econòmica i patrimonial, i David Bellver, que fins ara era vocal, exercirà les funcions de tresorer que tenia Tombas. El problema del president és que no té poders per cessar els directius, per la qual cosa tot depèn que ells acceptin dimitir o quedar-se com a vocals. Tots dos han confirmat que no dimitiran, i han deixat clar que no hi ha cohesió a la junta. El 2015 va dimitir Jordi Mestre com a vicepresident esportiu, per discrepàncies sobre la gestió d’aquest departament. El 2017 també van sortir Carles Vilarrubí, vicepresident de l’àrea internacional i institucional, i Jordi Monés, responsable del Barça Innovation Hub. Un any abans, la que va dimitir va ser Susana Monje, vicepresidenta econòmica.

tracking