SEGRE

DEPORTES

Així viu el confinament el balaguerí Robert Martínez, actual seleccionador de Bèlgica

El balaguerí Robert Martínez, seleccionador de Bèlgica, passa el confinament amb la família al seu domicili de Wigan || “Estàs nerviós aquests dies, pendent del que passa al teu voltant”

Robert Martínez, amb la seua esposa, Beth, i les seues filles, Luella i Saffiana Amor, al seu domicili de Wigan on estan confinats.

Robert Martínez, amb la seua esposa, Beth, i les seues filles, Luella i Saffiana Amor, al seu domicili de Wigan on estan confinats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Robert Martínez Montoliu (Balaguer, 13-7-1973), actual seleccionador de Bèlgica, es troba confinat al seu domicili de la ciutat anglesa de Wigan, amb la seua esposa, Beth, i les seues dos filles, Luella i Safianna Amor. Robert explica a SEGRE com viu el confinament: “A nivell personal són moments molt difícils, de tristesa davant d’una situació molt greu que afecta la vida de molta gent i estàs sempre pendent i nerviós del que passa al nostre voltant. A nivell professional és un moment de reflexió, d’intentar treure’n el punt positiu, ja que estic amb la família, a casa, més tranquils, fent el que generalment no tenim temps de fer. Ara m’adono del que em perdo quan no sóc a casa”, explica.

El tècnic balaguerí va saber del coronavirus “el mes de gener, quan ens va arribar informació dels jugadors belgues que juguen a la Xina i ens van dir que la lliga no començaria. Sabíem que estava passant alguna cosa molt greu. Pocs dies després vam saber el que passava a Itàlia, especialment al nord, i després ja Espanya i Regne Unit. He viscut de prop les situacions de tots els països on tenim jugadors de Bèlgica i hem seguit les mesures sanitàries que s’han anat prenent”.

El seleccionador lleidatà està a favor que es finalitzin les lligues nacionals “com sigui”

Martínez confessa la seua preocupació per la crisi sanitària: “És un tema tan greu a nivell mundial, que l’esport queda en segon pla. Per a mi no hi ha debat de s’ha d’ajornar o no l’Eurocopa i altres campionats. Cal prioritzar les decisions sanitàries i nosaltres, acatar-ho”, assenyala.

Pel que fa a com afecta la seua selecció, explica que “Bèlgica estava en un moment molt dolç. Després del mundial de Rússia –tercers– ens trobem en un moment molt bo, tant físic com tècnic i mental. Estàvem preparats per a l’Eurocopa del 2020 i ara ens donen dotze mesos més de preparació. Intentarem millorar el nivell per estar a punt per al juny del 2021. Abans tenim la National League, que comença al setembre”.

Bob Martínez és de l’opinió que “els campionats de Lliga europeus han d’acabar. El futbol no tindria sentit sense finalitzar-se els campionats de Lliga, sense jugar-se la totalitat de partits. Crec que aquesta és la postura també de la UEFA i la FIFA. Els jugadors han d’allargar els contractes i cal buscar solucions per acabar les lligues. Amb partits amb els equips concentrats, a porta tancada o com sigui”, valora.

Creu que a Bèlgica ha estat més fàcil prendre la decisió perquè “l’estructura de la seua lliga és d’un campionat de trenta partits i un play-off final. Els trenta partits ja s’han disputat i s’ha cancel·lat el play-off, amb la qual cosa es donen per bons els llocs dels trenta partits de la lliga regular”.

Aquest país ja ha determinat que el Bruges és el campió. Creu que “els equips professionals no han de pensar en minipretemporades per tornar. Hi ha tecnologies que permeten treballar als jugadors de manera individual des de casa. Penso que d’aquí a set o deu dies els jugadors poden estar a un màxim nivell competitiu”.

El seu nom surt a totes les quinieles quan un dels grans es queda sense propietari a la banqueta. Robert indica que “és normal que quan dirigeixes una de les millors seleccions del món, el teu nom estigui dins de la rumorologia, però jo només penso en el meu dia a dia amb Bèlgica i no vull pensar en res més enllà”, conclou.

tracking