SEGRE

DEPORTES

Com afectaran als equips de Lleida el final de les competicions?

Afectaria també la categoria juvenil i futbol sala i podria augmentar-se el nombre d’equips

El Lleida és un dels equips que estarien afectats.

El Lleida és un dels equips que estarien afectats.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) plantejarà donar per finalitzades les competicions no professionals amb un mecanisme exprés uniforme a totes les comunitats autònomes, per la qual cosa els ascensos es decidirien en una eliminatòria a partit únic, no hi hauria descensos i es podria augmentar el nombre de clubs per grup.

L’RFEF va confirmar que el president, Luis Rubiales, ha enviat una carta als seus homòlegs de les territorials i que iniciarà una ronda de contactes amb aquests per conèixer totes les sensibilitats dels agents del futbol que s’abordaran la setmana que ve.

Segons va explicar en un comunicat, el plantejament de la Federació desenvoluparia un mecanisme exprés d’ascensos mitjançant un sistema d’eliminatòria a partit únic, si és possible amb sistema de concentració, a fi de garantir, almenys, el mateix nombre d’ascensos que estava previst a l’inici de la competició. En aquesta situació excepcional, no hi hauria descensos en la present temporada i es treballarien els mecanismes oportuns per poder incrementar el nombre d’equips per grup o creació de nous amb una vigència màxima de tres o quatre temporades, fins que s’emprengui de manera planificada la pertinent reestructuració que converteixi en elit les competicions no professionals mitjançant un equilibri econòmic sostenible i adequat.

Aquestes actuacions es durien a terme a Segona B (afectaria el Lleida Esportiu), a Tercera divisió, a les competicions d’àmbit estatal del futbol femení (amb l’AEM i el Pardinyes) i al futbol sala, així com a totes les altres competicions estatals de la categoria juvenil (amb afectació del Lleida).

Respecte a les categories de base, la Federació també obre el debat sobre quin és el model més adequat per a l’acabament de les competicions, amb prioritat en aquest cas per als estudis dels futbolistes i la seua salut i la dels seus familiars i l’opció, si així s’acorda, de donar per finalitzades les competicions. Finalment, el Fons de Garantia Salarial es duplicarà per poder pal·liar la crisi econòmica a causa del coronavirus.

tracking