SEGRE

DEPORTES

Aquesta és la proposta del Força Lleida per acabar la temporada

Va advocar per acabar la Lliga en la reunió telemàtica d’ahir entre els clubs i la

El Força Lleida advoca per la represa de la Lliga només per als equips que lluiten per pujar.

El Força Lleida advoca per la represa de la Lliga només per als equips que lluiten per pujar.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els divuit clubs que formen part de la LEB Or i la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) van iniciar ahir una sèrie de reunions telemàtiques amb l’objectiu de buscar un acord majoritari per acabar la present temporada, suspesa des del passat 13 de març per la pandèmia del coronavirus. En la reunió, tots els clubs van exposar la seua opinió al respecte de com s’hauria de resoldre la campanya, prevalent la idea de donar per acabada la Lliga amb alguna puntualització, com va ser el cas del Força Lleida

El seu president, Félix González, va advocar per la suspensió definitiva de la competició per a tots aquells equips que noestiguin implicats directament en la lluita per l’ascens i que no hi hagués descensos, una fórmula força similar a la que ha proposat l’ACB. En aquest sentit, proposa jugar un play-off a doble volta o a partit únic a tall de concentració, però no abans del mes de juliol, i donant, a més, dos setmanes als equips per poder entrenar-se. Si les autoritats competents i la situació ho permetessin, els partits podrien ser amb públic, encara que el més probable és que fossin a porta tancada. “La situació és molt complicada i la majoria d’equips ens trobem en la mateixa situació. La nostra postura és que la Lliga es doni per acabada i només es disputin les places d’ascens aquells equips que tinguin opcions, ja sigui en play-off o en una Final a Quatre, perquè volem que hi hagi ascensos”, va explicar González. El fet que no hi hagués descensos provocaria que la Lliga 2020-2021 tingués 21 equips, sempre que de LEB Plata ascendissin els tres equips previstos en les bases de competició. Això comportaria un increment de les despeses, tant en desplaçaments com en arbitratges i sous. La d’ahir va ser la primera reunió telemàtica que van mantenir els clubs de la LEB Or amb la Federació Espanyola, la qual té previst enviar aquesta mateixa setmana una enquesta a tots perquè es pronunciïn sobre la fórmula més idònia per poder resoldre la temporada, amb la intenció que en la reunió de dilluns vinent es pugui arribar a un acord definitiu.

Els clubs de LEB Plata fa un mes ja van demanar la cancel· lació de la Lliga i recentment també ho van reclamar els de la Lliga Femenina, entre els quals el Cadí la Seu.

tracking