SEGRE

DEPORTES

Ajornat el Mundial de Skyrunning de la Vall de Boí

Estava previst del 9 al 12 de juliol i ara l’organització busca alternatives

L’organització ha de decidir ara si el manté per a aquest any o el trasllada al que ve.

L’organització ha de decidir ara si el manté per a aquest any o el trasllada al que ve.BUFF EPIC TRAIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Campionat del Món de Skyrunning, previst del 9 al 12 de juliol a la Vall de Boí, ha quedat ajornat al no haver-hi garanties que la crisi del Covid-19 estigui normalitzada en aquestes dates. Segons ha pogut saber aquest diari, l’organització, que no farà oficial la decisió fins a la setmana que ve, busca ara alternatives, que passen per retardar la competició a finals d’any, entre setembre o octubre, principalment, o celebrar-ho l’any que ve, com ha ocorregut amb altres grans esdeveniments programats per a aquest any com l’Eurocopa de futbol o els Jocs Olímpics de Tòquio.

El Mundial de Skyrunning recala per tercera vegada en la història a la Vall de Boí, que ja el va acollir el 2012 (dins dels Sky Games) i 2016, al marge d’allotjar diverses edicions del calendari de les Migu Run World Sèries, com la disputada l’any passat.

La cita està inclosa en el marc del BUFF® Epic Trail i el BUFF® Mountain Festival, l’esdeveniment més important d’esport de muntanya que se celebra al sud d’Europa, que espera prop de 17.000 visitants durant els dies del festival i més de 3.000 participants en les diferents proves. Actualment comptava amb 1.600 inscrits de 28 països, encara que la crisi del coronavirus va fer que les inscripcions quedessin paralitzades a partir del març. L’arribada massiva d’esportistes estrangers ha estat una altra de les causes que ha motivat l’ajornament del Mundial, ja que la propagació del Covid-19 és igual a tots els països, per la qual cosa la mobilitat serà un greu problema.

El Mundial inclou en el seu programa de competició tres especialitats de les carreres de muntanya: la prova ultra, de 68 quilòmetres de recorregut i més de 5.000 metres de desnivell; la marató, de 42 i 2.900 metres de desnivell; i el quilòmetre vertical, les tres amb sortida i arribada a Barruera. A més, fora del programa del Mundial però valedores per a l’edició del BUFF® Mountain Festival, s’havien planificat dos carreres de muntanya de 12 i 26 quilòmetres, obertes a tots els aficionats, i dos proves de BTT, de 28 i 48 quilòmetres de recorregut, també amb Barruera com a centre neuràlgic.

tracking