SEGRE

DEPORTES

Acord per finalitzar l'ACB i la LEB, en l'aire

Els dotze primers, dividits en dos grups, jugaran la fase final en una única seu

Madrid i Barcelona podrien decidir el títol en una marató de trenta-tres partits en una única seu.

Madrid i Barcelona podrien decidir el títol en una marató de trenta-tres partits en una única seu.ACB PHOTO / D. GRAU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els clubs de l’ACB van acordar ahir donar per finalitzada la fase regular, que el campió es decideixi en una fase final de dotze equips en una única seu i que no hi hagi cap descens a la LEB Or, i va establir el 31 de maig com la data límit per reprendre la competició o cancel·lar-la si no hi ha garanties sanitàries, i en aquest cas el títol quedarà desert. La màxima categoria ha estat aturada des del 8 de març, quan encara faltaven onze jornades per concloure la fase regular. Sis setmanes després, és la primera gran Lliga estatal amb un full de ruta.

L’ACB va establir un mínim de tres setmanes de preparació i el 10 de juliol és la data límit per acabar la Lliga. Si finalment es disputa aquesta fase final, els dotze aspirants quedaran enquadrats dos grups. El grup A el formaran Barcelona, Tenerife, Bilbao, Baskonia, Unicaja i Joventut; i al grup B hi haurà Reial Madrid, Saragossa, Andorra, València, Burgos i Gran Canària. Tots els equips disputaran cinc partits, un contra cada rival del grup, i els dos primers de cada grup es classificaran per a una Final Four que es disputarà a partit únic, tant a semifinals com a la final. En total es disputaran trenta-tres partits en dos setmanes. Els sis equips restants (Manresa, Obradoiro, Betis, Múrcia, Fuenlabrada i Estudiantes) seguiran la temporada vinent a la Lliga ACB, ja que no hi ha descensos.

Els sis equips que no participin en la fase final tenen garantida la permanència a la Lliga ACB

Per la seua banda, els clubs de la LEB Or, enetre els quals el Força Lleida, es van reunir ahir de forma telemàtica per analitzar el futur de la competició i es van citar per dijous al no prendre cap decisió definitiva. Sobre la taula queda pendent de decidir l’acabament de la fase regular, els possibles ascensos a l’ACB i els descensos a la LEB Plata. En aquest sentit, la federació va enviar un qüestionari als clubs i alguns reclamen que no totes les opcions hi són reflectides.

“Abans hem tingut en compte la nostra situació epidemiològica. Altres llocs d’Espanya també s’han ofert a acollir aquesta final, però si aconseguim controlar la situació i normalitzar-la al màxim ens agradaria ser part d’aquests encontres. Som un país que podem optar a una competició d’aquestes característiques”, va afegir Aixàs sobre la possibilitat que Andorra pogués ser la seu.

Andorra es postula com a seu per acollir la fase pel títol “Hem proposat a l’ACB formar part de la solució per resoldre aquesta competició i ser possible seu en el moment que es decideixi si es reprèn la competició”, va assenyalar ahir el president d’Andorra, Gorka Aixàs.

tracking