SEGRE

Lluís Tomàs es retira

El porter pallarès penjarà els patins aquesta temporada per la dificultat de conciliar l’elit amb la feina i la família || Després de 13 temporades al Llista i ser clau en els dos títols europeus

Lluís Tomàs:

Lluís Tomàs: "La meitat dels penals els ha parat el meu pare"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Llista Blava acomiadarà al final de la present temporada un altre dels seus històrics, el porter Lluís Tomàs. Després de tretze temporades al club, en dos etapes diferents, i tocar el cel amb els dos títols europeus conquerits els dos anys anteriors, sent una peça clau, el porter de Tremp ha decidit posar el punt final a la seua dilatada trajectòria esportiva davant la dificultat per conciliar la feina i la família amb la seua passió, l’hoquei patins.

Lluís, que va ajornar la retirada l’any passat a petició del club, va deixar clar fa setmanes que la seua carrera havia arribat al final. Format al planter del Club Patí Tremp, on va començar amb cinc anys al costat del seu germà bessó Andreu, actual capità del Llista, va recalar al club llistat el seu segon any de juvenil. Va ser-hi només dos anys, en els quals va arribar a ser convocat amb el primer equip, llavors dirigit per Francesc Monclús. Els estudis universitaris el van portar a Barcelona, on va jugar dos campanyes a l’Horta, una altra a l’Andorra abans de fitxar per l’Igualada, amb el qual va debutar a la màxima competició europea. A l’equip de l’Anoia va estar dos temporades, per després tornar al Llista i completar onze campanyes més.

El seu retorn no va estar exempt de sofriment. La primera temporada, la 2009-2010, l’equip va salvar la categoria gairebé in extremis i aquell estiu el club va estar a punt de la desaparició pels deutes. Amb l’arribada d’Enric Duch a la presidència i amb Albert Folguera a la banqueta, el Llista va redreçar el rumb i la temporada següent va retornar a l’OK Lliga. El jugador pallarès, que farà 34 anys al juny, va viure el seu millor moment amb els dos títols europeus, sobretot el primer, al ser clau a la tanda de penals de la final amb el Barcelos portuguès.

Martí Serra, del Calafell, serà el substitut

El Llista ja sabia les intencions de Lluís Tomàs de retirar-se al final de la present temporada, per la qual cosa s’ha mogut ràpid en el mercat i ja té lligat el seu substitut, Martí Serra, procedent del Calafell, també de l’OK Lliga. El porter barceloní, nascut fa 23 anys a les Masies de Voltregà però format a les categories inferiors del Club Patí Vic, és un dels porters de futur de l’hoquei estatal. Serra, que ha complert la seua quarta temporada al Calafell, les dos últimes a l’OK Lliga, ha estat una peça important aquest any perquè el quadre tarragoní s’hagi classificat per a la competició europea. Fa dos anys ja va ser convocat amb la selecció espanyola absoluta per disputar la Taça Latina, la competició internacional que reuneix els quatre països d’Europa i que Espanya va acabar conquerint. A més, ha estat campió d’Europa sub-17 (2012) i subcampió mundial sub-20 (2015). Amb el Vic va conquerir la Copa del Rei del 2015 i va ser subcampió d’Europa el 2015.

Serra lluitarà pel lloc de titular amb Gerard Folguera, que ha complert la segona temporada al primer equip del Llista, encara que sense gaudir de minuts. El porter d’Osona és el primer reforç per a un Llista que continuarà comptant amb Andreu Tomàs i Joan Cañellas, que ja han donat el sí per renovar, Oriol Vives, que té dos anys més de contracte, i els del planter Sergi Duch i Sergi Folguera, a banda de l’esmentat Gerard Folguera. A part de Lluís Tomàs, causen baixa Marc Palazón i el francès Nathan Gefflot, que torna a La Vendeenne, mentre que la continuïtat d’Àlex Joseph està en l’aire.

tracking