SEGRE

DEPORTES

Adéu a Michael Robinson

L’exfutbolista i popular comunicador mor als 61 anys víctima d’un càncer que ell mateix va anunciar el desembre de l’any 2018 || Va viure la seua millor etapa al Liverpool i es va retirar a l’Osasuna

Michael Robinson va destacar en el futbol i en el món de la comunicació.

Michael Robinson va destacar en el futbol i en el món de la comunicació.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Michael Robinson, exfutbolista, presentador i comentarista de televisió, va morir ahir als 61 anys víctima d’un càncer que ell mateix va anunciar que patia el desembre del 2018. “Amb tremenda tristesa us comuniquem la mort del Michael. Ens deixa un gran buit, però també innombrables records, plens del mateix amor que li heu demostrat. Us estarem eternament agraïts per haver fet aquest home tan feliç. Mai no va caminar sol. Gràcies”, va anunciar el seu compte oficial de Twitter.

Nascut a Leicester (Regne Unit) el 12 de juliol del 1958, va anunciar el desembre del 2018 que patia “un melanoma avançat amb metàstasi” en una entrevista per al programa La ventana, de la Cadena SER, tot i que va continuar treballant com a presentador i comentarista.

«Estem profundament entristits per la mort de l’exfutbolista Michael Robinson, de 61 anys. Els pensaments de tot el món al Liverpool estan amb la família del Michael i els seus amics en aquests trist moments. Descansa en pau, Michael.»

El passat dia 21 apareixia a les seues xarxes socials un missatge en el qual assegurava a tothom que seguia “en lluita” i agraïa l’“interès i mostres d’afecte”. “Veig que mai no caminaré sol, us escolto com a Anfield: You’ll never walk alone. Gràcies de cor i molt ànim en el confinament”, assenyalava el comunicador, que com a futbolista va jugar al Preston North End, Manchester City, Brighton, Liverpool, Queens Park Rangers i Osasuna, i que va arribar també a ser internacional per Irlanda.

Després de penjar les botes a l’Osasuna, Robinson es va convertir en un dels comunicadors i comentaristes de rellevància en el món del futbol, principalment en televisions com Canal Plus i ara Movistar+, i a la Cadena SER, on presentava el programa d’entrevistes i reportatges Acento Robinson.

La seua mort va causar un gran dolor en el món del futbol, de l’esport i el periodisme en general. El Liverpool i l’Osasuna van penjar missatges de condolença a les seues xarxes socials, de la mateixa manera que nombrosos clubs, com ara el Barcelona i el Reial Madrid, institucions i nombroses persones vinculades amb el futbol i la comunicació.

Estava casat amb Chris i tenien dos fills, Liam, jugador de rugbi i col·laborador en els seus espais, i Aimee.

Un campió d’Europa al Camp d’Esports

Michael Robinson va ser campió de Lliga, de la Copa de la Lliga i de la Copa d’Europa amb el Liverpool a la temporada 1983-84. Just deu campanyes després va estar al Camp d’Esports en el primer partit de Lliga que la UE Lleida jugava a casa en aquella temporada 1993-94, que l’equip de Mané va jugar a Primera divisió. Robinson formava part de l’equip de retransmissions del Canal Plus i aquell dia, el 12 de setembre de l’any 1993, es van enfrontar el Lleida i l’Athletic. Va guanyar l’equip basc (1-2) i abans del partit Robinson va entrevistar el mític porter José Rivero, que va morir a l’octubre i que va formar part del Lleida que va jugar a Primera la temporada 1950-51. Rivero, que va vestir de blau entre el 1946 i el 1951, també havia jugat a l’Athletic Club.

Michael Robinson va destacar en el futbol i en el món de la comunicació.

Michael Robinson va destacar en el futbol i en el món de la comunicació.EFE

tracking