SEGRE

DEPORTES

El Mundial de Skyrunning de la Vall de Boí passa al 2021

El Buff Mountain Festival s’ajorna al mes de setembre vinent

Moment de la sortida d’una de les proves que es van disputar en l’edició del 2018.

Moment de la sortida d’una de les proves que es van disputar en l’edició del 2018.BUFF MOUNTAIN FESTIVAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Campionat del Món de Skyrunning, que s’havia de celebrar del 9 al 12 de juliol en el marc del BUFF® Mountain Festival de la Vall de Boí, s’ha ajornat definitivament a l’any que ve per la crisi sanitària del Covid-19. L’organització ja havia decidit dies enrere que el Mundial no s’anava a celebrar en les dates previstes, com va avançar SEGRE, però faltava dilucidar si s’ajornava a finals d’aquest any o es deixava per al 2021. Finalment, d’acord amb la International SkyRunning Federation (ISF), la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) i l’ajuntament de la Vall de Boí, s’ha optat per posposar-lo un any, concretament al mes de juliol del 2021, perquè “la pandèmia afecta tot el món i no és viable, a curt termini, programar un esdeveniment en el qual anaven a participar més de 3.000 corredors”, va indicar Albert Balcells, director de l’esdeveniment, que va reconèixer que “per a nosaltres ha estat una decisió molt complicada, però era el més assenyat”.

No obstant, el BUFF® Mountain Festival Vall de Boí 2020 s’ha reprogramat del 4 al 6 de setembre, encara que amb alguna restricció. Només es disputaran quatre proves, l’Epic Trail de 42 quilòmetres i la de 12, previstes per al dissabte 5, i l’Epic Trail de 26 km i l’Scott Marathon Cup de BTT, que s’haurien disputat el diumenge dia 6. S’han anul·lat tant el Quilòmetre Vertical com l’Ultra amb l’objectiu de reduir la participació d’un miler de persones. “És el nombre de participants que en el seu dia van fixar per a esdeveniments d’aquest tipus. Seguirem totes les directrius i mesures de seguretat que se’ns marquin. Per a això es valorarà la possibilitat de fer sortides per grups reduïts, tot per salvaguardar la salut dels participants”, va afegir Balcells.

El director de la prova també va destacar l’impacte econòmic que l’ajornament suposa per a la Vall de Boí, que va qualificar de “molt greu”. L’organització xifra en 140 euros la despesa mitjana diària per persona durant els tres dies que dura el festival. Tenint en compte que s’esperaven al voltant de 15.000 visitants, entre competidors, membres dels equips, familiars i espectadors, l’impacte s’acostaria als 6 milions d’euros. L’organització proposarà la devolució de la inscripció, la reserva per a aquest any o per a l’edició de 2021.

tracking