SEGRE

DEPORTES

Planegen eliminar la clausura dels Jocs

El comitè organitzador de Tòquio sospesa no fer algunes cerimònies com a mesura d’estalvi i avisa que si els Jocs Olímpics no poden fer-se el 2021 la cita quedarà cancel·lada

Els Jocs de Tòquio es van ajornar al 2021 pel Covid-19.

Els Jocs de Tòquio es van ajornar al 2021 pel Covid-19.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del comitè organitzador de Tòquio 2020, Yoshiro Mori, va proposar que la cerimònia de cloenda dels Jocs Olímpics i la d’obertura dels Paralímpics quedin eliminades per reduir despeses. La proposta de Mori és celebrar una cerimònia d’obertura general al principi dels Jocs Olímpics, programats per començar el 23 de juliol del 2021, i una altra cerimònia de cloenda, també general, al final dels Paralímpics, que acabaran el 5 de setembre d’aquell any.

El veterà organitzador va admetre que no és un canvi fàcil, ja que encara han de saber si els comitès olímpics i paralímpics internacionals estan d’acord o què farien amb les entrades ja venudes de les cerimònies que s’eliminarien, entre altres problemes. “Espero que tots els implicats s’adonin que el retard fins al 2021 és el primer en la història de les Olimpíades”, va recordar Mori, que va assegurar no saber quin serà el cost econòmic addicional provocat per aquest ajornament.

També va advertir que no és possible cap altre ajornament més enllà del 2021 i que, en cas que no se celebrin aquell any, no hi haurà cap altra solució més que de cancel·lar-los, com ja va ocórrer en el passat durant les dos guerres mundials. “Si és així, seran cancel·lats, per això aquesta vegada es tracta de jugar amb la sort”, va admetre el president del comitè organitzador, que va definir l’esdeveniment com “unes Olimpíades dramàtiques” per la lluita global contra la malaltia.

En aquest sentit, el president de l’Associació Mèdica del Japó, Yoshitake Yokokura, va assenyalar ahir que si no es desenvolupa una vacuna “efectiva” contra el Covid-19 serà “extremament difícil” celebrar els pròxims Jocs de Tòquio. “No diria que no haurien de celebrar-se, però seria extremament difícil”, va puntualitzar.

tracking