SEGRE

DEPORTES

Una lleidatana als circuits de Superbike

Zaida Teruel va debutar el 2019 i va ser cinquena a l’Estatal i campiona al Català

La pilot lleidatana Zaida Teruel.

La pilot lleidatana Zaida Teruel.ARMAND J. ABELLÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Si fa deu anys m’haguessin dit que acabaria competint amb motos grans no m’ho hauria cregut.” Zaida Teruel Gil (Lleida, 14-4-1987) no només ha acabat competint amb motos grans, sinó que l’any passat va acabar entre les primeres, tant al Campionat de Catalunya de Superbike 600 com al Campionat d’Espanya, en la seua primera temporada.

Va ser cinquena d’Espanya, competint amb altres noies i cinquena també de Catalunya en una competició mixta, competint contra homes i dones, tot i que va acabar campiona de la categoria femenina. La crisi del coronavirus li ha impedit tenir continuïtat aquest any, ja que, com explica ,“teníem els primers tests a València el 20 i 21 de març i la setmana anterior va ser quan es va començar a cancel·lar tot”.

El coronavirus ha truncat la temporada, tot i que encara confia que es disputi el Campionat de Catalunya

Zaida Teruel competeix amb el Pallars Team i confessa que “sempre m’han agradat les motos, tot i que a la meua família no hi ha cap motard. De fet, em veia més jugant a futbol, que també m’agrada”. “Fa uns sis anys que porto moto i m’agrada fer rutes. Una amiga em va animar a córrer al circuit de Menàrguens, per divertir-me.” Zaida, que és la presidenta d’un club motard íntegrament femení, el +KMoteras Lleida, que té més de seixanta sòcies, va començar a competir en la modalitat Pit Bike, amb motos més petites. “Participava en algunes carreres, vam organitzar proves socials només per a noies i dos anys vaig guanyar jo... Van veure que se’m donava bé i em van animar a competir amb moto gran. Va ser una trampa, però em vaig deixar”, explica entre rialles.

Sobre els resultats de l’any passat diu que, “fredament, va ser millor del que m’esperava. Perquè tot era nou per a mi i mai no havia corregut amb moto gran en circuit. Ser a Montmeló o Jerez, la veritat és que et posa els pèls de punta. I sí, va ser un aprenentatge dur, però vaig acabar amb molt bon sabor de boca”.

Afirma, d’altra banda, que “hi ha més noies entrenant-se que competint” i diu que no ha vist masclisme als circuits. “Igual n’hi ha algun que no accepta que les noies competim, però amb els pilots és al revés, t’ajuden tant com poden. Però fora de la pista, dins ja no. Entre les noies hi ha més competitivitat. Tampoc no t’ajuden fora de la pista.” Confia que, almenys, “en el que queda d’any puguem disputar el Campionat de Catalunya”.

La pilot lleidatana Zaida Teruel.

La pilot lleidatana Zaida Teruel.ARMAND J. ABELLÓ

tracking