SEGRE

DEPORTES

El Lleida adquireix cent tests per a jugadors i empleats

El club es prepara per si finalment es reprèn l’activitat esportiva

Adri León, el segon per l’esquerra, amb el dorsal 20, celebra un gol amb diversos companys.

Adri León, el segon per l’esquerra, amb el dorsal 20, celebra un gol amb diversos companys.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu ha adquirit cent tests per detectar si els jugadors de la primera plantilla, tècnics i empleats del club han passat el coronavirus o tenen anticossos. Es tracta d’una mesura que permetrà al club estar preparat per si finalment es reprèn la competició i han de tornar als entrenaments. “La setmana que ve enviarem els tests a les seues cases i ells mateixos s’ho podran fer i ens enviaran els resultats”, explicava ahir en aquest sentit Montse Balaguer, Coordinadora d’Àrees del Lleida.

El club també està acabant un informe jurídic, sanitari i de seguretat per enviar-lo, juntament amb els resultats dels tests, al Consell Superior d’Esports (CSD) i a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF). “Continuem defensant el mateix, que si uns poden jugar, els altres també. O juguem tots o no juga ningú”, afegia Balaguer. “Estarem preparats per quan hi hagi permís per entrenar.” Si la plantilla tornés al treball d’aquí a dos o tres setmanes, llavors el club els sotmetria a un segon test. “Si algun dóna positiu se n’anirà a casa”, explica.

Per la seua part, el president del Lleida, Albert Esteve, va reiterar en una entrevista al programa El Larguero, de la Cadena SER, la postura del club sobre la possibilitat que es reprengui la competició. “Si no podem donar resposta a nivell sanitari, el més lògic és la suspensió de la competició, però cal buscar solució a ascensos i descensos. I als ascensos de Tercera”, va valorar. Va mantenir la seua postura contrària que la pròxima temporada hi hagi sis grups i va defensar la reestructuració de la categoria amb la creació de la Segona B Pro, amb dos grups de vint equips.

El dijous de la setmana que ve està prevista una reunió de la junta directiva de l’RFEF i divendres, de la Comissió Delegada de Segona B.

Les opcions que ara mateix tindrien més força seria un play-off exprés amb els quatre primers de cada grup o que pugi el primer. El Lleida és contrari a totes dos.

D’altra banda, el jugador Adri León, en una entrevista a l’Agència Efe, va dir que “els futbolistes de Segona B som gent obrera del futbol. No guanyem milions ni tenim cotxes de luxe. Som com qualsevol treballador normal”.

tracking