SEGRE

DEPORTES

Catalunya s'ofereix per a dos proves del Mundial

Montmeló acolliria una doble cita de MotoGP al setembre i una de Superbikes

Marc Márquez, durant els tests de pretemporada del Mundial.

Marc Márquez, durant els tests de pretemporada del Mundial.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Circuit de Catalunya ha ofert a l’organització del Mundial de MotoGP la possibilitat d’acollir dos de les cites del calendari d’enguany, així com una de les proves del campionat de Superbikes. L’oferta de Montmeló contempla dos proves seguides el mes de setembre, però el fet que els Grans Premis hagin de ser a porta tancada elimina la possibilitat d’ingressos per al circuit, segons TV3. En aquest sentit, el Circuit de Catalunya ha sol·licitat a Dorna, un dels organitzadors, que no li cobri el cànon habitual per a carreres amb públic, uns 6 milions d’euros que, en la situació actual, anirien a fons perdut.

Si l’oferta és acceptada finalment, el circuit de Montmeló acolliria dos proves de MotoGP, Moto2 i Moto3 durant el mes de setembre, on ara estan programats els Grans Premis de San Marino (13 de setembre) i Aragó (27). Els pilots s’haurien de traslladar durant l’octubre a Àsia, on segueixen programades les proves de Tailàndia, el Japó, Austràlia i Malàisia, aquesta última durant el primer cap de setmana de novembre.

El cànon és el principal obstacle, tot i que Dorna podria cancel·lar-lo a l’haver de disputar-se sense públic

El Gran Premi de Catalunya havia de disputar-se el 7 de juny, però va ser ajornat per l’organització juntament amb les cites de Jerez, França i Itàlia. A més, ja van ser cancel·lades les de Qatar, Alemanya, Assen i Finlàndia, per la qual cosa el Mundial té ara mateix només una dotzena de cites programades, amb Brno com la primera, el dia 9 d’agost.

Pel que fa al Mundial de Superbikes, el Circuit té programada una prova per als dies 19 i 20 de setembre, unes dates entorn de les quals es mourien els Grans Premis de MotoGP si acaben per disputar-se.

La crisi sanitària també ha tingut conseqüències en aquest campionat amb l’ajornament de la prova de Qatar i la cancel·lació de la prova a l’Autòdrom Enzo e Dino Ferrari de Milà, que ha passat a Misano.

tracking