SEGRE

DEPORTES

'Passaport' per a atletes d'elit

El Govern central emetrà un permís per als esportistes considerats d’alt nivell perquè puguin començar dilluns com el futbol i el bàsquet professional || A la pràctica existeixen molts dubtes

La piragüista Núria Vilarrubla, en foto d’arxiu, amb la medalla d’or aconseguida a l’Europeu el 2019.

La piragüista Núria Vilarrubla, en foto d’arxiu, amb la medalla d’or aconseguida a l’Europeu el 2019.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pressió exercida pels sectors d’esportistes d’alt nivell, que es consideraven discriminats davant dels professionals del futbol i el bàsquet, ha fet efecte sobre les mesures que va anunciar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i també podran entrenar-se normalment a partir de dilluns. El Govern central expendrà un permís per a cada esportista d’alt nivell, segons va publicar Abc. El document els permetrà la mobilitat dins de la província amb l’objectiu de poder acudir a la instal·lació esportiva que triïn per entrenar-se. El salconduit evitarà que siguin multats per la policia en els desplaçaments i que puguin realitzar-los en qualsevol moment del dia sense tenir en compte les franges horàries dissenyades pel Govern central per a la resta de ciutadans. D’aquesta forma, hi acudirien molt abans que la Fase 2, en la qual es contempla l’obertura de centres esportius (a excepció dels Centres d’Alt Rendiment, que obriran el dia 11).

D’acord amb aquesta informació, serà el mateix Consell Superior d’Esports, i no les les federacions com s’havia dit al principi, qui atorgui aquest permís, mentre que les federacions ajudaran els esportistes a gestionar l’ús de les instal·lacions on vulguin entrenar-se. Les comunitats autònomes o els ajuntaments hauran de donar el vistiplau a aquesta obertura. Representants de l’esport lleidatà consultats no veuen, tanmateix, tan fàcil la resolució del problema.

Salvador Porras, pare i entrenador de l’atleta Aleix Porras, va comentar sobre el tema: “Sí, sé el que ha publicat el Consell Superior d’Esports per a esportistes d’alt nivell. Parlaré amb la federació i demanarem permís a l’ajuntament per anar a la zona exterior de les pistes.” Un altre atleta considerat DAN (Esportista d’Alt Nivell) és Bernat Erta. El seu pare i entrenador, Quim, reconeixia que la mesura seria “ideal”. La piragüista Núria Vilarrubla de la Seu d’Urgell assegurava que “sí que n’estem al corrent i ens ho gestionarà la federació. No en tinc més informació”. Josep Maria Rojano, entrenador de la nadadora Paula Juste, espera que “hi hagi l’ordre ministerial” i l’atleta de curses de muntanya Sílvia Puigarnau parla amb l’ajuntament d’Agramunt per conèixer-ne els detalls.

tracking