SEGRE

DEPORTES

“Sortir a córrer ha de ser més per teràpia psíquica que física”

El doctor Xavier Peirau aconsella “sentit comú” i “paciència”

Xavier Peirau.

Xavier Peirau.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“L’objectiu del primer dia no és córrer una marató sinó sortir al carrer més per beneficis psíquics que físics”, afirma Xavier Peirau, doctor en medicina i cirurgia, especialista en medicina de l’esport i llicenciat a Inefc, on exerceix de professor. Peirau adivierte que cal seguir unes pautes abans de posar-se les sabatilles i sortir al carrer.

“El més important és que entenguem que abandonar set setmanes de sedentarisme no es pot fer com si res. No tot és un problema cardiovascular, sinó que hi ha una part de la musculatura que no ha treballat i s’ha atrofiat. Fins i tot la gent que ha estat fent esport a casa ha perdut potència i capacitat muscular”, assenyala el doctor Peirau.

“Ens agradi o no, hem de recuperar la pràctica de l’esport de manera progressiva i gradual. El cos ha de readaptar els gestos específics de l’esport a poc a poc. L’objectiu és acabar amb bones sensacions per poder repetir”, prossegueix el metge lleidatà.

Peirau alerta que cal tenir en compte la temperatura exterior per posar-se la roba adequada, hidratar-se bé portant una botella d’aigua i posar-hi sentit comú. Primer cal treballar el volum per més endavant centrar-se en la intensitat. “Ara no podem prendre com a referència com estàvem físicament abans del confinament i córrer el risc de lesions”, remarca.

Finalment, Peirau aconsella “fer un escalfament, variar els moviments i, sobretot, tenir paciència. És com un tornar a començar”.

tracking