SEGRE

DEPORTES

Un mes per poder competir

El CSD presenta un protocol de quatre fases per a la tornada dels partits en l’àmbit professional || Les tres primeres sumen un mínim de 3 a 4 setmanes i l’última comença set dies després

El Barça planeja començar els entrenaments de forma individualitzada, repartint els jugadors entre quatre camps.

El Barça planeja començar els entrenaments de forma individualitzada, repartint els jugadors entre quatre camps.MARC GONZÁLEZ ALOMÀ / AFP7

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Superior d’Esports (CSD) va publicar ahir el Protocol bàsic d’actuació per a la tornada als entrenaments i el reinici de les competicions federades i professionals, una sèrie de pautes que pretenen propiciar una tornada segura, gradual i equilibrada a la competició. En les 26 pàgines del document es descriuen les quatre fases que els atletes han de passar abans que torni la competició, que no serà mai abans d’almenys un mes, ja que les tres primeres fases duraran entre tres i quatre setmanes i han de passar set dies entre la tercera i la quarta fase, la de la tornada a la competició.

Abans de cada fase, tots els esportistes hauran de sotmetre’s a un test mèdic, orientat cap a la identificació de signes, símptomes, efectes o seqüeles del virus del Covid-19. En el cas que de l’examen mèdic o de la simptomatologia de l’esportista se’n derivi la conveniència, es realitzaran tests PCR. El protocol estableix també que els clubs, equips o federacions a les instal·lacions de les quals o sota la supervisió de les quals s’organitzin entrenaments, o en el futur competicions –durant l’estat d’alarma–, identificaran un coordinador per al compliment general d’aquest protocol, així com un cap metge –amb experiència en medicina esportiva–, que reportarà les mesures de seguretat que hagin pres durant el procés.

Seran obligatoris els exàmens mèdics abans de cada una de les fases i, si calgués, tests PCR

A més, el CSD espera que aquesta redacció de bones pràctiques en l’esport pugui servir per “estar més ben preparats per a futures crisis sanitàries”. En aquest sentit, recomana que el Govern de l’Estat inclogui com a part d’aquest protocol un estudi científic i mèdic dissenyat pels ministeris de Sanitat i de Ciència, coordinats amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i executats sota la direcció del CSD, sobre els efectes de l’actual pandèmia i de les mesures de confinament sobre els esportistes d’alt nivell. Finalment, el CSD va recordar que “el risc zero no existeix” i que, per tant, la conducta individual dels esportistes professionals, més enllà del marc sanitari, serà determinant en l’èxit del protocol que va fer públic.

tracking