SEGRE

DEPORTES

Els esportistes d'alt nivell, sense restricció d'horaris

Des d’avui podran entrenar-se a tota la província, malgrat que individualment

Arnau Erta, amb la llicència federada, i Bernat amb el certificat DAN.

Arnau Erta, amb la llicència federada, i Bernat amb el certificat DAN.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar ahir l’ordre del ministeri de Sanitat mitjançant la qual entren en vigor des d’avui dilluns les mesures destinades a flexibilitzar determinades restriccions sobre el món de l’esport, establertes amb la declaració de l’estat d’alarma davant la pandèmia de coronavirus. D’aquesta forma, esportistes professionals i els considerats d’alt nivell (DAN) no tindran cap restricció d’horaris, amb el límit d’espai que marqui la seua província. El següent pas serà sol·licitar l’ús d’instal·lacions però aquestes encara estaran tancades (vegeu el desglossament).

Esportistes lleidatans DAN (n’hi ha més d’una trentena considerats pel Consell Superior d’Esports) com els atletes Bernat Erta, Aleix Porras o Mireia Sosa, la ciclista Ramona Gabriel i el tirador Iván Espílez van confirmar ahir a aquest diari que havien rebut el certificat especial que els permet entrenar-se sense restricció d’horaris per tota la província.

El BOE recull a més que en els seus entrenaments “podran accedir lliurement, en cas de resultar necessari, a aquells espais naturals en els quals hagin de desenvolupar la seua activitat esportiva, com mar, rius, o embassaments”, respectant la distància de seguretat, tret del cas de l’esport paralímpic si es necessités, i amb l’opció que un entrenador els acompanyi. També podran utilitzar les seues motos per entrenar-se els pilots DAN.

A més, els esportistes de lligues professionals podran entrenar-se als seus centres de treball sempre que es garanteixi el caràcter bàsic o individual d’aquests entrenaments, amb les mesures de protecció i higiene que determina Sanitat.

D’altra banda, per exercitar-se, els esportistes federats hauran d’utilitzar les dos franges horàries establertes pel Govern espanyol des de dissabte: entre les 6.00 i les 10.00 i entre les 20.00 i les 23.00, sempre de manera individual tret de l’esport adaptat.

Així mateix, la Federació Espanyola d’Atletisme va començar a distribuir ahir les diverses llicències digitals per a federats, que estan a disposició d’atletes, entrenadors, jutges i representants d’àmbit estatal i autonòmic.

El format permet la descàrrega i l’emmagatzemament en l’aplicació Wallet de cada dispositiu mòbil i un codi QR d’identificació.

La Generalitat avisa que les instal·lacions estaran tancades La Secretaria General de l’Esport de la Generalitat va emetre un comunicat ahir advertint que els entrenaments encara no es podran fer en instal·lacions esportives, que han de romandre tancades. Els esportistes sí que podran accedir a espais naturals com el mar, rius o embassaments, entre altres, i podran utilitzar els instruments esportius i l’equipament necessari. L’entrenament s’haurà de fer mantenint sempre les mesures de distanciament social i la higiene. La distància de seguretat interpersonal serà de dos metres, excepte en el cas de bicicletes o patins, que serà de deu metres.

tracking