SEGRE

DEPORTES

La Federació Espanyola tria el CT Lleida per reprendre les competicions el 10 de juliol si es compleix el calendari de desescalada

La Federació Espanyola tria el CT Lleida per reprendre les competicions el 10 de juliol si es compleix el calendari de desescalada || Torneig amb els millors espanyols, excepte Nadal i Muguruza

Vista general de la pista central del CT Lleida a vessar de públic amb 2.000 espectadors, el 2016, en l’eliminatòria Espanya-Itàlia.

Vista general de la pista central del CT Lleida a vessar de públic amb 2.000 espectadors, el 2016, en l’eliminatòria Espanya-Itàlia.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tenis de competició a Espanya tornarà, tret que sorgeixin contratemps i si es compleixen les previsions del calendari de desescalada, el cap de setmana dels dies 10, 11 i 12 de juliol a les pistes del Club Tennis Lleida, segons va avançar RNE i va poder confirmar aquest diari. La Reial Federació Espanyola de Tenis ha posats els seus ulls en aquesta data i en les pistes del club lleidatà –pesant a l’hora de prendre la decisió el fet que compleix el seu centenari– per tornar a arrancar la temporada de tornejos que va ser suspesa a causa de la crisi sanitària del Covid-19. Serà el primer d’un minicircuit de quatre tornejos estiuencs amb altres seus a València, Madrid, Sevilla o Marbella i no serà una competició qualsevol, sinó que hi seran presents els millors jugadors espanyols en categoria masculina i femenina, excepte els dos números u estatals, Rafa Nadal i Garbiñe Muguruza.

El quadre estaria compost per vuit jugadors i es disputarien el divendres els partits de quarts de final, el dissabte les semifinals i el diumenge la final. En homes hi hauria Roberto Bautista, Pablo Carreño, Albert Ramos, Fernando Verdasco, Pablo Andújar, Feliciano López, Alejandro Davidovich i Roberto Carballés. I en dones Carla Suárez, Sara Sorribes, Paula Badosa i Aliona Bolsova, entre d’altres. El president del CT Lleida José Luis Solans va dir estar “il·lusionat” per acollir un torneig d’alt nivell i a més coincidint amb el centenari del club. “Volíem celebrar-ho amb una competició rellevant perquè ja hem demostrat en moltes ocasions la gran experiència i capacitat organitzativa que té el club.”

Ha estat un factor decisiu en l’elecció que l’entitat lleidatana celebri el seu centenari

Els plegapilotes usarien mascareta i guants i els tenistes tindrien un joc de pilotes cada un

La Federació Espanyola de Tenis havia anunciat dilluns passat l’aprovació d’un pressupost de 600.000 euros que es destinarien a sis tornejos amb la presència de vuit Top 100 i ajudar el circuit IBP a augmentar els premis de dotze esdeveniments per tenir una bossa de 5.000 euros al campió.

Uns 400 espectadors i mesures contra el Covid-19 El torneig de Lleida, que té previst presentar oficialment la Federació Espanyola en els propers dies, comptaria amb uns 400 espectadors, una mica menys d’un 30% de l’aforament que, per exemple, hi va haver en l’últim torneig d’alt nivell que va acollir el CT Lleida, el 2016, corresponent a la Copa Federació, que va ser d’unes 2.000 persones. Així ho va confirmar el president del CT Lleida José Luis Solans, que va apuntar que un altre motiu que actuava a favor de la seu lleidatana és que el club està ubicat fora del nucli urbà. A més, la competició es desenvoluparà conforme a les mesures de prevenció contra el Covid-19. És a dir, amb els plegapilotes utilitzant guants i mascareta –no ha transcendit si els tenistes també– i la possibilitat de disputar-se els partits només amb dos jocs de pilotes, un per cada tenista, segons van apuntar en aquest sentit diversos mitjans especialitzats en tenis.

tracking